UBIJANJE ZA "DOKAZOVANJE MOČI": V Italiji aretirali 55 mafijcev

Kronika

Italijanska policija je včeraj sporočila, da je v okviru obsežne akcije prijela 55 ljudi, ki jih sumijo povezav s sicilijansko mafijo, organiziranega kriminala, izsiljevanja, trgovanja s prepovedanimi drogami in nezakonitega posedovanja orožja in eksplozivov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V obsežni operaciji italijanske policije je sodelovalo približno 500 njenih pripadnikov, večina racij pa je potekala v okolici krajev Gela in Caltanisetta na Siciliji, navaja dpa. Več racij so sicer izvedli tudi drugod po državi.

"Današnja operacija je posebnega pomena ne le z vidika njenega obsega, ampak tudi kakovosti izvedbe," je včeraj novinarjem povedal Salvatore De Luca z državnega tožilstva v Caltanissetti.

Operacija je bila osredotočena na dve veliki sicilijanski mafijski družini, ki naj bi sklenili zavezništvo s Stiddo, eno od tamkajšnjih kriminalnih organizacij.

Družini naj bi z nezakonito pridobljenim denarjem zgradili več rastlinjakov za gojenje konoplje. Drogo naj bi prodajali na tem območju, ali pa jo s kalabrijsko mafijo 'Ndrangheta izmenjevali za kokain.

Po besedah De Luce je še posebej zaskrbljujoče orožje, ki ga posedujejo osumljenci. "Tukajšnja mafija Cosa Nostra ima precejšen arzenal orožja ter je pripravljena ubijati in tako dokazovati svojo moč," je dejal predstavnik tožilstva.

Sicilijanska Cosa Nostra je ob neapeljski Camorri in 'Ndrangheti, ki ima sedež v Kalabriji, ena najbolj znanih in največjih mafijskih organizacij v Italiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija