UGODNO: Pred leti odšteli 5.000 evrov, danes je vaš za 480 evrov!

Izola

Ker so v izolski občinski upravi prenavljali svoje prostore in se pohištvo klasičnega stila 'ne vklaplja' v novo ureditev, prav tako naj bi ga ne mogli umestiti v katero od mestnih palač, ga zdaj prodajajo po dodatno znižanih cenah. Rok za oddajo ponudb je do petka. 

Občina Izola prodaja več kosov pohištva iz svoje zbirke starin, ki jih je kupila v letu 2009 in ki so v preteklosti krasili sejno dvorano. Tako bo do konca tedna najboljšim ponudnikom na voljo regal beneškega stila, vitrina iz sredine 19. stoletja, perzijska preproga ter novejši fotelj.

Starine je izolska občina nabavila v času županovanja Tomislava Klokočovnika, znanega slovenskega kirurga, ki je vodil občino med leti 2006 in 2010, zanje pa je odštela 15.000 evrov. Zaradi padca cen jih zdaj prodaja za tretjino vrednosti ob nakupu.

Stenski regal beneškega sloga iz konca 19. stoletja prodajajo za 480 evrov; ob nakupu so v Antikviteti Novak v Ljubljani odšteli zanj 5.000 evrovBidermajersko vitrino, prav tako kupljeno v Antikviteti Novak, in sicer za 4.500 evrovprodajajo za 960 evrov. Impozantna perzijska preproga, kupljena pri podjetju Carniola Antiqa za 4.000 evrov, je na prodaj za 1.600 evrovZa Stilles fotelj so ob nakupu odšteli 1.500 evrov; zdaj je na prodaj za 240 evrov.

Na vprašanje, zakaj taka razlika v ceni, v kabinetu župana Milana Bogatiča pojasnjujejo, da se je cena starin na trgu "bistveno znižala", kar je potrdil cenilec umetnin iz galerije Ažbe v Ljubljani. "Po sprejetju odločitve, da občina navedenih predmetov ne bo potrebovala, je bila v decembru 2020 pridobljena uradna cenitev pri cenilcu umetnin iz galerije Ažbe v Ljubljani. Zaradi covidnega zatišja občina predvidenega postopka prodaje ni izpeljala," navajajo.

Tako je bila prva namera za sklenitev neposredne pogodbe za prodajo navedenih predmetov objavljena v oktobru 2022 na podlagi izkustveno določenih vrednosti, "upoštevaje, da naj se cene na trgu od uradne cenitve decembra 2020 ne bi spremenile," so zapisali v odgovoru na naša vprašanja. 

Ali bo v drugem poskusu več zanimanja, bo znano do konca tedna. Rok za oddajo ponudb se izteče 24. novembra

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  21 .11. 2023 ob  12: 32
21
Vzorno gospodarjenje z nasim denarjem. Zapret lopove!