UJET EDEN NAJBOLJ ISKANIH SLOVENSKIH UBEŽNIKOV: Iskali so ga skoraj dve desetletji, tudi s pomočjo razglednice (FOTO)

Kronika

Kot poročajo Nezavisne novine iz Banjaluke, naj bi bil prijet eden najbolj iskanih slovenskih ubežnikov - Danijel Borojević. V Sloveniji smo ga v dolgih 19 letih iskanja iskali na zelo inovativne načine, tudi s pomočjo razglednice.

Borojevića naj bi po skoraj dveh desetletjih iskanja aretirali v Banjaluki, poročajo tamkajšnje Nezavisne novine. Interpol je za njim izdal mednarodno tiralico zaradi oboroženega ropa v Celju, težkega kar 130.000 evrov. Borojević je bil uvrščen celo na Interpolovo listo najbolj iskanih ubežnikov, skrival pa naj bi se pod lažno identiteto.

Po aretaciji v Banjaluki naj bi bil predan sodišču Bosne in Hercegovine, kjer naj bi zoper njega potekalo tudi sojenje.

Borojević je bil sicer rojen v Kranju, slovenska policija pa ga je dolgo časa iskala zaradi oboroženega ropa banke v Celju. Ta "filmski" rop se je zgodil leta 2002, ko je Borojević skupaj s sodelavcem z grožnjo avtomatske puške ukradel 130.000 evrov.

Borojević je po ropu pobegnil, slovenska policija pa ga od takrat intenzivno išče.

Medtem ko so ostale sostorilce aretirali takoj po ropu, Borojevića leta niso mogli izslediti, sumili pa so, da se skriva pod drugo identiteto v Bosni in Hercegovini ali eni od preostalih držav bivše Jugoslavije.

Danijela Borojevića so leta 2017 v Sloveniji iskali celo s pomočjo razglednice.

Te so bile oblikovane v okviru skupne evropske kampanje za lažje doseganje storilcev najhujših kaznivih dejanj. Na razglednicah so bila zapisana smešna sporočila ubežnikom iz držav Evropske unije, ki jih roka pravice ni uspela doseči. Sporočilo na "razglednici," ki ga je slovenska policija poslala Danijelu, se je glasilo: "Dragi Danijel, že nekaj časa poskušamo stopiti v kontakt s teboj, vendar se našemu pozivu nikoli ne odzoveš. Zate imamo nekaj posebnega ... Policija."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija