UMETNA INTELIGENCA V ČLOVEŠKI PODOBI: Spoznajte izredno napredno Ameco (FOTO, VIDEO)

Trendi

Humanoidni robot, poimenovan Ameca, uporablja umetno inteligenco (angl. Artificial Intelligence, kratica AI) za komunikacijo z ljudmi. Opisujejo ga kot sposobnega interakcije z ljudmi na naraven in atraktiven način. Raziskovalci pravijo, da lahko izraža svoje razmišljanje s pomočjo naprednih motoriziranih komponent in pametne programske opreme za prepoznavanje obrazov.

Very proudly photographing for @heriotwattuni and their National Robotarium once more. You can find some of these photos...

Objavil/a Ben Glasgow dne Sreda, 17. april 2024

Škotski center za robotiko in AI je Ameco kupil od podjetja Engineered Arts in načrtuje, da jo bo peljal na javne dogodke, šolske obiske in delavnice po vsej Škotski, da bi ljudi seznanil s humanoidnimi roboti. Raziskovalci upajo, da bo Ameca pomagala ljudem vseh starosti spoznati najnovejše napredke na področju robotike.

Ameca lahko razume in govori več jezikov, med drugim angleško, nemško, francosko, kitajsko in več. Čeprav je Ameca zdaj pripravljena srečati ljudi, so o humanoidnih robotih na splošno že dolgo razpravljali. Stephen Hawking je opisal tehnologijo AI kot največjo eksistencialno grožnjo. Profesor je leta 2016 opozoril, da bodo roboti v nekaj desetletjih zavzeli svet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija