UMOR V KOBJEGLAVI: Našla truplo, vzela pokojnikov telefon in zbežala

Kronika

Minuli četrtek so na koprskem sodišču, kjer poteka sojenje za umor Darja Grmeka v Kobjeglavi aprila lani, zaslišali tri priče. Kot se je izkazalo, sta dva Grmekova znanca že dan prej našla truplo, preden je bila obveščena policija.

Kot je priča izpovedala pred koprskim sodiščem, je Grmeku dan pred umorom, torej v četrtek, pomagala pri domačih opravilih. Grmek naj bi mu povedal, da mu obtoženi Adrian Petelin dolguje več tisočakov in da naj bi mu poravnal dolg naslednjega dne, v petek, 1. aprila.

Kot je izpovedala Grmekova soseda, je v petek popoldne opazila pred Grmekovo hišo moškega belih las, vendar ga danes ne bi več prepoznala. Sicer nista z možem slišala ničesar.

Zvečer je h Grmeku prišel znanec iz Proseka, Grmek se pred tem ni oglašal na telefonske klice. Kot je dejal, hiša je bila zaklenjena, v notranjosti je gorela luč. Kmalu je prišel na kraj še eden Grmekov znanec s tržaškega Krasa. Na trkanje se ni odzval nihče.

Priča je zato zlezla v notranjost hiše skozi okno v kopalnici. Ko je vstopila, je najprej opazila nered, nato pa Grmeka v dnevni sobi na tleh. Truplo je bilo že mrzlo. Moški je odklenil vrata, da je lahko vstopil še drugi znanec, nato pa sta oba odšla, saj naj bi ju zgrabila panika. Nista pa v paniki pozabila pobrati s tal Grmekovega telefona in oditi, ne da bi eden ali drugi poklical policijo.

Policisti so bili o najdbi trupla obveščeni šele naslednjega dne, 2. aprila, ko je h Grmeku prišel še en znanec.

Sojenje se bo nadaljevalo decembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija