UMRLA JE SLAĐANA MILOŠEVIĆ: Seks simbol jugoslovanske rock scene

Kronika

Umrla je pevka jugoslovanske pop rock scene Slađana Milošević, poročajo srbski mediji. Veljala je za ikono jugoslovanskega novega vala. Umrla je danes v 69. letu starosti v bolnišnici v Zemunu po krajši bolezni.

Aleksandra Slađana Milošević se je rodila v Beogradu 3. oktobra 1955. Samostojno je prvič nastopila leta 1974 na festivalu Študentsko poletje v Maglaju, kjer je osvojila grand prix.

Na jugoslovanski pop rock sceni se je pojavila leta 1977 s pesmijo Au, Au in istega leta izvedla svoj prvi večji nastop na koncertu ob Hajdučki česmi, kjer je nastopila pred skupino Bijelo dugme. Leto kasneje je s pesmijo Sexy Dama, ki je bila prepovedana za predvajanje na številnih radijskih in televizijskih programih, začela rušiti tabuje, tudi po zaslugi svoje podobe, ki ji je prinesla status ene največjih seks simbolov na jugoslovanski rock sceni.

Leta 1979 je promovirala pesem Amsterdam in bila leta 1981 tudi v izboru za jugoslovanskega predstavnika na tekmovanju za pesem Evrovizije v Beogradu - Jugoviziji, kjer je osvojila osmo mesto s pesmijo Recept za ljubav.

Z Dadom Topićem je leta 1984 posnela pesem Princeza, ki so jo prevedli tudi v angleški jezik, nato pa je konec 80. let minulega stoletja odšla v ZDA, kjer je nekaj časa nastopala s skupino Baby Sister. V Beograd se je vrnila leta 1995.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bobi |  27 .03. 2024 ob  15: 13
-1
Blesav si ti osel!!!!!
Imperio  |  27 .03. 2024 ob  06: 01
-6
Koga to briga v Istri.
Blesava novica