URADNE ŠTEVILKE O SMRTNIH ŽRTVAH COVIDA NIŽJE OD REALNIH? Ameriški CDC izdelal analizo smrti

Svet

Ameriški Center za nadzor nad boleznimi (CDC) ocenjuje, da je bilo v ZDA letos od marca kar 200.000 več smrtnih primerov kot v prejšnjih letih, kar pomeni, da so uradne številke o smrtih zaradi novega koronavirusa in z njim povezanih bolezni najverjetneje nižje od realnih.

Univerza Johnsa Hopkinsa je na podlagi uradnih podatkov zveznih držav doslej naštela 166.000 smrtnih primerov bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus.

Zvezne države vsako leto zaostajajo s poročanjem o smrtih za nekaj tednov ali mesecev, zaradi česar je CDC izdelal analizo smrti od marca na podlagi preteklih zaostankov, o čemer je prvi poročal New York Times.

Analiza ugotavlja znana dejstva, da se je pandemija v ZDA s severovzhoda, ki je bil najbolj prizadet aprila, razširila na jug in zahod ZDA in tako so se tudi pomikali nenavadni vzorci presežnega umiranja po ZDA.

Severovzhod ZDA še vedno zaleže za več kot polovico presežnih smrtnih primerov, vendar pa je umiranje tam od aprila drastično padlo. Mesto New York je imelo na primer aprila sedemkrat več smrtnih primerov kot običajno prejšnja leta, višek pa so aprila razen v državi New York in New Jersey med drugim doživljali v Illinoisu in Michiganu.

Kalifornija je bila prva država, ki je ob izbruhu pandemije marca izdala ukaz prebivalstvu, naj ostane doma, se je potem morda prehitro odprla in dodatne smrti so začele opazno naraščati julija.

Kar devet od 13 držav ameriškega juga je začelo naštevati presežek smrtnih primerov v juliju. Južna Karolina je od sredine julija doživela 1,6-kratno povečanje smrtnih primerov, Louisiana pa 1,7-kratno aprila, kar je po mnenju analitikov posledica razširjenja okužb na festivalu Mardi Gras.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  14 .08. 2020 ob  09: 16
Logar in Janša pa se ližeta z gnilimi američani in svarita pred kitajskim komunizmom!!!