USPEŠNO SODELOVANJE MED SLOVENIJO IN ZDA SE NADALJUJE: Raziskovalci UP se podpisujejo pod 13 novih projektov

Koper

Univerza na Primorskem je bila ponovno uspešna na javnem razpisu za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in ZDA, tokrat za obdobje od leta 2019 do 2021. Njihovi raziskovalci se podpisujejo kar pod 13 od skupno 99 odobrenih projektov slovenskim raziskovalnim ustanovam. Devet so jih pridobili matematiki iz Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP FAMNIT) in Inštituta Andrej Marušič Univerze na Primorskem (UP IAM), po enega na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem (UP FHŠ) in Fakultete za management Univerze na Primorskem (UP FM) ter dva InnoRenew CoE.

To pomeni, da bodo raziskovalci do konca leta 2021 z gostovanji še okrepili sicer že uspešna sodelovanja z naslednjimi raziskovalnimi ustanovami: Mississippi State University, The Massachusetts College of Liberal Arts (MCLA), Colorado School of Mines, Rutgers University, University of Delaware, Troy University, National Institutes of Health, University of Alaska Fairbanks, The City University of New York, Institute for Global and Policy at Harvard Law School, College of William & Mary and University of Vermont.

Raziskovalci univerze so bili na tovrstnem razpisu uspešni že lani, ko so za sodelovanje z ZDA med letoma 2018 in 2020 pridobili 10 projektov


Kdo so raziskovalci, ki bodo sodelovali pri letošnjih 13 projektih, si preberite na portalu Univerze na Primorskem - UP budi oziroma s klikom na spodnjo povezavo.

Deli novico: