USPEŠNOST EPK JE POVEZANA Z LOKALNIM OKOLJEM: Na Goriškem gostijo delegacijo iz Matere

Goriška

V Novi Gorici in Gorici se te dni mudi delegacija ekipe Evropske prestolnice kulture (EPK) iz italijanske Matere, ki je prestižni naziv nosila leta 2019. Kot so zapisali na novogoriški občini, je uspešnost EPK močno odvisna od povezovanja z okoljem, predvsem je pomembno vključevanje lokalnega gospodarstva. Z delegacijo pripravljajo srečanje.

Kot so še zapisali na Mestni občini Nova Gorica, bodo člani delegacije z njimi "delili dragoceno znanje in izkušnje iz obdobja priprav in leta naslova, saj velja Matera 2019 za primer dobre prakse".

Namestnik direktorja EZTS GO Tomaž Konrad pa je povedal, da je EPK 2025 dogodek, ki presega kulturne okvire in je kot takšen priložnost za celoten teritorij. "Zato si želimo, da se v tem projektu prepoznajo podjetja, organizacije, posamezniki, ki lahko s svojo pobudo in idejami še kako obogatijo ta naziv."

Osrednji dogodek bo zato namenjen predstavitvi priložnosti, možnosti sodelovanja in vključevanje lokalnega gospodarstva. V okviru obiska bodo organizirane še tri delavnice, ki bodo namenjene strokovni javnosti oziroma ekipi EPK 2025, na temo upravljanja, dolgoročnih učinkov in marketinga.

Za današnje javno srečanje z naslovom GO! 2025 for bussiness: Nova razvojne poti skozi kulturo - Izkušnja EPK Matera 2019 za gospodarstvo somestja in širšega čezmejnega območja vlada precejšnje zanimanje, saj je bilo do srede prijavljenih že preko 160 podjetij z obeh strani državne meje.

Na njem bodo direktor EPK Matera 2019 Giovanni Oliva in njegovi sodelavci predstavili možnosti in načine vključevanja lokalnega gospodarstva v projekt EPK. Spregovorili bodo o priložnostih in kritičnih točkah ter o pričakovanih gospodarskih učinkih. Gostje bodo v sklepnem delu srečanja tudi odgovarjali na vprašanja obiskovalcev predstavitve.

Dogodek bo potekal tako v italijanskem kot slovenskem jeziku.

BONUS VIDEO: V Kopru izjemen porast vlomov v lokale

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija