V bližini Coste Concordie našli domnevno človeške ostanke

Kronika

Italijanski potapljači, ki iščejo trupli edinih dveh še pogrešanih po lanski nesreči luksuzne križarke Costa Concordia, so danes v bližini ladje našli ostanke, ki bi lahko bili človeški. Ali gre za posmrtne ostanke pogrešanega indijskega natakarja oziroma italijanske turistke, bo pokazala analiza DNK, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"V iskanju v vodi blizu osrednjega dela ladje so potapljači obalne straže in policije našli ostanke, ki morajo biti še prepoznani z analizo DNK," je v izjavi sporočila italijanska civilna zaščita. Vodja zaščite Franco Gabrielli je za televizijo SkyTG24 izrazil prepričanje, da gre za človeške ostanke.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa so potapljači v morju našli kosti, tožilstvo pa je že izdalo dovoljenje, da se ostanke prinese na površje.

Po nesreči Coste Concordie, ki se je zgodila 13. januarja 2012, so iz vode potegnili 30 trupel. Posmrtnih ostankov italijanske potnice Marie Grazie Trecarichi in indijskega natakarja Russela Rebella niso nikoli našli. Uradno sta oba še vedno pogrešana.

Iskanje trupel se je začelo ta teden, potem ko so 290 metrov dolgo ladjo prejšnji teden dvignili s skal pred otokom Giglio ter jo postavili pokonci.

Nesrečo Coste Concordie naj bi zakrivil kapitan Francesco Schettino, ki se še vedno zagovarja pred sodiščem, grozi pa mu do 20 let zapora.