V ENEM OD STANOVANJ V KOPRU: Pred starši vklenili sina, to pa je bil razlog

Kronika

V enem od stanovanj v Kopru je prišlo do prepira med družinskimi člani, in sicer je sin kričal in zmerjal oba starša. Ker tudi ob prihodu policistov s kršitvijo ni prenehal, njihovih ukazov ni upošteval in se je tudi v pričo policistov zaganjal proti staršem ter na njih vpil in jim grozil, so policisti zoper navedenega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog.

Vse fotografije so simbolične.

V centru Kopra je prišlo do spora med dvema mladoletnicama. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje nasilništvo.

Na Policijski postaji (PP) Koper se je zglasila ženska, ki je policistom naznanila, da njen izvenzakonski partner nad njo že dalj časa izvaja fizično nasilje, jo ponižuje, ji omejuje svobodo ter z njo grdo ravna in jo spravlja v podrejeni položaj. Policisti so mu izrekli ukrep prepoved približevanja, zoper njega pa sledi kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja nasilje v družini.

Po objavi v medijih glede prometne nesreče na Moletu (Koper), v kateri sta bila udeležena rolerka in kolesar, se je v zvezi z razjasnitvijo okoliščin drugi udeleženec (kolesar) sam zglasil na policijski postaji.

Nad Sv. Antonom je voznik z osebnim avtomobilom trčil v psa, ki mu je nenadoma pritekel pred vozilo. Poškodovanega psa je prevzela uslužbenka bližnjega zavetišča, kjer so psa tudi oskrbeli in obvestili lastnika. Policisti so ugotovili, da je lastnik psa doma iz okolice Kopra in bodo zoper njega uvedli hitri postopek po zakonu o zaščiti živali.

Ob 7.50 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Pradah, kjer je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del pred njim vozečega osebnega avtomobila, ki ga je vozila 36-letna voznica. Slednja je v prometni nesreči zadobila lahke telesne poškodbe. Povzročitelju so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

Poziv pričam

Ob 14.54 je bila policija obveščena o prometni nesreči v bližini doma za ostarele v Luciji. V trenutku, ko je 30-letna voznica osebnega avtomobila zavijala na parkirišče nasproti TPC-ja, je iz desne smeri (iz smeri trgovine Mercator) pripeljalo motorno kolo kros izvedbe, ki je trčilo v zadnji bočni del njenega osebnega avtomobila. Voznik motornega kolesa, iz katerega je ob trčenju izpadel zadnji blatnik, je s kraja odpeljal v smeri Seče, ne da bi drugi udeleženki nudil svoje podatke. Morebitne priče, ki bi karkoli vedele o prometni nesreči, policija prosi, da pokličejo na telefonsko številko 113 in pomagajo razjasniti okoliščine prometne nesreče.

Policisti so ob 17.55 na mejnem prehodu Starod kontrolirali 33-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine, en vlom ter po eno kaznivo dejanje nasilje v družini in nasilništvo. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v treh primerih. Na območju PU Koper policisti v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija