V ILIRSKI BISTRICI ŽUPANOVANJE PREVZEMA KOPRSKI PROFESOR: Po 12 letih slovo Emila Rojca

Slovenija

Profesor geografskih predmetov na koprski fakulteti za humanistiko Gregor Kovačič je tudi v drugem krogu volitev v Ilirski Bistrici prejel več glasov od dosedanjega župana Emila Rojca, in sicer 63,8 odstotka. Rojc je od leta 2010 obvladoval občinsko politiko, v drugi krog je vstopil zelo samozavestno, a ga je podprlo samo 36,2 odstotka volivcev.

Gregor Kovačič

Kovačič je pri 46 letih novinec v politiki. Že v prvem krogu je prejel 45 odstotkov glasov, pred drugim pa še podporo širokega spektra strank in list, od NSi do Gibanja Svoboda in SD, zato končni izid ni presenečenje.

Prihodnji župan je za medije povedal, da namerava najprej sestaviti ekipo, ki bo izpeljala dolgoročno zastavljen program. V njem je na prvem mestu omenjena dostopna in prijazna občinska uprava, na drugem mestu pa ustanovitev podjetniškega inkubatorja.

Kovačič je dejal tudi, da se veseli dela z občinskim svetom, ki je zelo pomlajen, saj je 14 od skupaj 23 članov novih. Poudaril je, da je pripravljen sodelovati z vsemi, in ocenil, da so volivci prepoznali predvsem to.

Emil Rojc

Stranke in liste, ki so ga podprle, imajo 17 svetnikov. Neodvisna lista Gregorja Kovačiča - Gremo jih bo imela 9, NSi in Lista Sveži po 3, Gibanje Svoboda 2. Kot je dejal Kovačič, še ne ve, ali bodo oblikovali formalno koalicijo. Na drugi strani bo imela Povezovalna lista Emila Rojca 4 občinske svetnike, SDS pa 2.

Rojc, ki je pred drugim krogom izražal prepričanje, da ima podporo večine prebivalstva, je Kovačiču čestital.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  05 .12. 2022 ob  10: 18
Kovačič neodvisen.
Od vremena?
Levica, extremna levica in NSi (kukavica)
Pomeni nič avtoceste, popolno nazadovanje obcine, zbirni center za nezakonite migrante.

Ubogi mi..... Vi