V ISTRI VEČ PODTAKNJENIH EKSPLOZIJ PRED TRGOVINAMI PLODINE: Prijeli Nemca in Hrvata, zadeva naj bi imela "mednarodno dimenzijo"

Kronika

Policija primorsko-goranske županije je v soboto prijela dve osebi, ki ju sumijo povezave z nizom podtaknjenih eksplozivnih naprav na območju Reke, od katerih je zadnja eksplodirala v noči na danes. Hrvaški notranji minister Davor Božinović je dejal, da so primeri očitno povezani, s prijetjem osumljencev pa je bila odpravljena neposredna nevarnost.

Policisti so okoli polnoči pred trgovskim centrom na območju Kostrene pri Reki prijeli dve osebi, državljana Nemčije in Hrvaške. Osumljena sta, da ste pred tem v bližini trgovskega centra Pećine postavila eksplozivno napravo, ki je nato eksplodirala, je danes sporočila primorsko-goranska policijska uprava. Poškodovanih v eksploziji ni bilo. Osumljenca naj bi nameravala postaviti eksplozivno napravo še v Kostreni, kjer pa ju je policija prijela.

Policija osumljenca povezuje tudi z eksplozijo 21. maja na Vežici v Reki, kjer je nekaj pred polnočjo odjeknilo pred tamkajšnjim trgovskim centrom. Pri tem je bilo uničeno steklo na vratih centra, medtem ko poškodovanih v incidentu ni bilo. Preiskava omenjenih dogodkov še poteka, prav tako poteka kriminalistična preiskava, da bi ugotovili dejstva in okoliščine v zvezi s postavljenimi eksplozivnimi napravami.

Preiskovalci menijo, da so bile bombe postavljene z namenom pritiska na hrvaško trgovsko verigo Plodine. Vse eksplozivne naprave so bile namreč postavljene pred centri tega trgovca.

Notranji minister Božinović je danes dejal, da so primeri postavitve eksplozivnih naprav na območju Reke očitno povezani in imajo mednarodno dimenzijo. Dodal je, da je policija s prijetjem dveh osumljencev odstranila neposredno nevarnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija