V ITALIJI POPOLNOMA ZAPIRAJO NEKATERE DEŽELE: V eni pa bodo, ravno nasprotno, odpravili vse ukrepe

Svet

V Italiji bodo v ponedeljek v več delih države zaostrili ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Za deželi Bazilikata in Molize bo veljalo popolno zaprtje, v Lombardiji, Markah in Piemontu pa bodo veljali ukrepi oranžnih območij. Edino na Sardiniji bo življenje potekalo bolj normalno, saj bo otok postal belo območje.

Odlok, ki zaostruje ukrepe v več deželah, je danes podpisal minister za zdravje Roberto Speranza. Sardinija bo v skladu z njim postala belo območje. Glede na načrte to pomeni popolno odpravo ukrepov za zajezitev pandemije, v veljavi pa bi bila določena pravila. O podrobnostih se sicer še pogajajo z regionalnimi oblastmi, saj bo to prvič, da bo kakšna od dežel postala belo območje.

Italijanske dežele so sicer glede na epidemiološko stanje razdeljene na rumene, oranžne in rdeče. Na rumenih območjih so lahko bari in restavracije odprti do 18. ure, medtem ko so na oranžnih območjih zaprti in lahko prodajajo le hrano za s seboj. Na rdečih območjih, med katera se bosta po novem uvrstili Bazilikata in Molize, je zaprto vse razen trgovin z njunimi potrebščinami in lekarn.

Incidenca okužb na 100.000 prebivalcev se je v zadnjih sedmih dneh v Italiji povečala na 145 okužb. Minister za zdravje Giovanni Rezza je opozoril, da se novi koronavirus širi po šolah in zato pozval k njihovem zaprtju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Do sedaj so v državi potrdili več kot 2,8 milijona okužb, umrlo pa je več kot 97.000 ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija