V Izoli brezplačno parkiranje pri pokopališču

Izola

Občina Izola in Komunala Izola obveščata, da bo parkiranje na parkirišču pri ladjedelnici v Izoli ob dnevu spomina na mrtve brezplačno. Občani in ostali, ki bodo 31. oktobra ter 1. in 2. novembra obiskali izolsko pokopališče, lahko brezplačno parkirajo na parkirišču pri ladjedelnici.  

Komunala Izola sicer ob prazniku, ko ljudje množično obiskujejo grobove in se s prižigom sveč poklonijo spominu na mrtve, prosi občane, da odrabljene nagrobne sveče odložijo v namenske zabojnike z napisom samo za odpadne nagrobne sveče. Pri urejanju grobov nastajajo še drugi odpadki, za katere so ravno tako postavljeni posebni zabojniki, in sicer zabojniki za bio odpadke, v katere se odložijo ovenele rože, plevel in podobno, ter zabojniki za plastiko, v katere spadajo plastične rože, plastične vaze, plastični cvetlični lončki in podobno.

Spremenjen urnik odvoza komunalnih odpadkov

Ob prihajajočih praznikih bo spremenjen tudi urnik odvoza komunalnih odpadkov. Medtem ko se bo jutri, 31. oktobra, odvoz odpadkov izvajal po urniku, v petek, 1. novembra, odvoz odpadkov ni predviden, zato bo Komunala del odpadkov odpeljala danes in del jutri.  

Deli novico:

giro |  12 .11. 2013 ob  02: 26
3 dni brezplacno ja, je blo brezplacno vse dokler ni prsu ta zupan.....