V KOPRSKI VASI GROZIL STARŠEM: Z nožema je šel nad policiste, ki so prišli na kraj

Kronika

Zaradi nasilnega 38-letnika so morali včeraj policisti posredovati v eni od vasi v okolici Kopra. Doma je razgrajal in grozil staršem. Ko so policisti prišli na kraj, je z nožema poskušal napasti tudi njih, zato so uporabili prisilna sredstva in moškega vklenili. Odrejeno mu je bilo pridržanje. Osumljen je kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi. Postopki še potekajo.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 53 primerih, na številko 113 so prejeli 163 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in pet tatvin. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali petkrat.

Na Tinjanu so vlomili v gradbeni kontejner, iz katerega so ukradli več kosov električnega orodja – vrtalnike, žage, brusilke. Podjetje ima za 10.000 evrov škode.

Na Čevljarski v Kopru so vlomili v trgovino in ukradli menjalni denar.

Včeraj dopoldne se je avstrijski državljan peljal po primorski avtocesti, pri Senožečah pa so mu policisti izmerili hitrost 189 km/h. Izrekli so mu globo.

Včeraj popoldne ob 15.00 je v Izoli 45-letni voznik z avtomobilom trčil v betonski zid. Hitri test za droge je bil pozitiven na kokain. Čaka ga obdolžilni predlog.

V Luciji je 30-letnemu vozniku ob 2.30 alkotest pokazal 0,74 mg/l alkohola. Čaka ga obdolžilni predlog.

Nezakonito prevažali tujce

Ob 18.00 so na mejnem prehodu Starod preverjali 45-letnega Turka, ki je vozil tovornjak romunskih registrskih oznak. Izkazalo se je, da nezakonito prevaža sedem Kitajcev in 14 Turkov. Tujce so policisti zavrnili in so se morali vrniti na Hrvaško, voznika pa čaka kazenska ovadba.

Na počivališču Risnik so ob 19.30 ustavili 27-letnega Ukrajinca, ki ima urejen status za bivanje na Madžarskem. V avtomobilu je nezakonito prevažal šest Sirijcev iz azilnega doma. Voznika so policisti pridržali. Postopki še potekajo.

Ob 20.30 so pri Planini ustavili avtomobil francoskih registrskih oznak, ki ga je vozil 28-letni Maročan. Nezakonito je prevažal sedem tujcev, ki so bili državljani Libije, Maroka, Tunizije, Afganistana in Turčije. Vsi so pred tem zapustili azilni dom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija