V KOPRU OPAZILI ČRN DIM: Gasilci so morali vdirati

Kronika

Včeraj nekaj po 21. uri je Operativno komunikacijski center (OKC) Policijske uprave (PU) Koper sprejel obvestilo, da se iz enega od stanovanj v Kopru vali črn dim ter da lastnikov ni doma. Na kraj so bili napoteni tudi gasilci, ki so nasilno vstopili v stanovanje, kjer je bilo ugotovljeno, da je najverjetneje zaradi kratkega stika zagorela manjša električna peč. Dim se je razširil po celotnem stanovanju, večja materialna škoda pa ni nastala.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 84 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo in eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini ter po en vlom v osebni avtomobil, poškodovanje tuje stvari in nasilništvo. Kršitev javnega reda in miru v zadnjih 24 urah niso obravnavali. Ravno tako v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

15-letnik hudo poškodovan

Ob 14.07 so bili obveščeni o prometni nesreči v Portorožu. Policisti so na kraju ugotovili, da sta se z mopedom vozila dva 15-letna fanta, pri čemer je ob vožnji po zadnjem kolesu voznik izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar sta oba padla po vozišču. Sopotnik je pri padcu zadobil hude telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

V Luciji so policisti ob 16.13 ustavili 52-letnega voznika osebnega vozila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,71 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Na Škofijah so imeli policisti v postopku 59-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri preverjanju pogojev za udeležbo v cestnem prometu so ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Na območju Postojne so policisti ustavili 63-letnega voznika osebnega vozila, ki so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,49 mg/l. Ravno tako so policisti ugotovili, da mu je veljavnost prometnega dovoljenja potekla pred več kot 30 dnevi. Zaradi kršitve določb mu je bil izdan plačilni nalog.

Kraje in vlomi

Iz tovornega vozila s priklopnikom, parkiranega na makadamskem parkirišču na območju Pivke, je nekdo odtujil obe zadnji registrski tablici, in sicer s tovornega vozila PO CE-727, s priklopnika pa PO CZ-946. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V Kopru je nekdo pristopil do odklenjenega osebnega avtomobila, parkiranega v eni od garažnih hiš in iz prtljažnega prostora izvršil tatvino kompleta orodja. Lastnika je oškodoval za 40 evrov.

Na PP Postojna se je zglasila občanka in prijavila, da ji je nekdo na parkirnem prostoru na Razdrtem vlomil v osebni avtomobil. Neznanec je pregledal notranjost, vendar ni odnesel ničesar.

V Izoli je nekdo poškodoval kavomat in s tem lastniku povzročil za približno 150 evrov materialne škode.

Nasilje

V Portorožu je prišlo do spora med partnerjema, pri čemer je moški partnerko udaril in nanjo kričal in ji izrekel razne grožnje. Policisti so mu izrekli ukrep prepoved približevanja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija