V KOPRU SPREJEM ZA ŠAMPIONA: Najboljši kajtar na svetu Toni Vodišek se vrača domov

Koper

Danes, 19. oktobra, ob 18. uri bodo v koprski Taverni pripravili sprejem za najboljšega kajtarja na svetu Tonija Vodiška. Sprva so sicer sprejem napovedali za 17.00, a so ga naknadno zamaknili na eno uro. 

Poročali smo že o fantastičnem uspehu našega šampiona, ki se po skoraj mesecu dni iz Cagliarija na Sardiniji, kjer je prejšnji teden potekalo svetovno prvenstvo v formuli kite, končno vrača domov.

Za Vodiškom je fantastično leto, saj se je letos okitil s kar dvema naslovoma – postal je evropski in svetovni prvak. "Super je bilo, hitro sem startal v zadnjem plovu, a nisem bil prepričan, če nisem prezgodaj začel, a so mi povedali, da je bilo vse OK. Vesel sem, da sem dobil danes drugo regato finala. Potem pa sem skoraj poletel na luno, tako vesel sem bil. Na tem SP sem nanizal praktično le dva prva ali druga mesta, ob dveh nedokončanih regatah. Pihalo je med sedmimi in 30 vozli na tem SP, v vseh pogojih sem bil dober. Zame pa je bilo pomembno, da sem opravil čim boljše vožnje in da sem bil umerjen do konca. Težave imam s kolenom, ampak ker lahko hodim, verjetno ni nič težjega. Olimpijske sanje ostajajo do konca in se že veselim OI," je po osvojenem naslovu svetovnega prvaka vtise strnil Vodišek.

Slovenija ga bo pričakala v koprski Taverni, kjer mu bodo dobrodošlico in čestitke izrekli koprski župan Aleš Bržan, predsednik Športne zveze Koper Arturo Steffe, predstavniki Jadralne zveze Slovenije, predstavniki slovenske policije, kjer je Toni zaposlen ter predstavniki pokroviteljev, podporniki, prijatelji in navijači

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija