V MOSKVI EKSPLODIRALA TOPLARNA, PLAMENI SEGALI 50 METROV V ZRAK: Poškodovanih vsaj 11 ljudi (VIDEO)

Kronika

V toplarni Severnaja blizu Moskve je davi, domnevno zaradi eksplozije plinovoda, izbruhnil požar. Oblak dima in plameni so sodeč po posnetkih ruske televizije segali 50 metrov visoko. Pri tem je bilo poškodovanih vsaj 11 ljudi. Oblast je tja poslala helikopterje za gašenje in več kot 150 gasilcev, ogenj pa naj bi kmalu omejili.

Požar se je po navedbah ruskega ministrstva za izredna stanja vnel na plinovodu pod visokim pritiskom izven toplarne. Zdravstveno oskrbo so zagotovili 11 ljudem, vključno s petimi z blažjimi opeklinami, nikogar pa niso hospitalizirali. Prav tako ni nevarnosti, da bi se požar razširil na stanovanjska območja, poroča ruska tiskovna agencija TASS.

Požar je zajel okoli 800 kvadratnih metrov veliko območje. Visok plamen je prenehal goreti potem, ko so ustavili dotok plina, črn dim pa se je po tem še vedno dvigoval.

Po besedah priče, ki živi v bližini, je po izbruhu požara iz pip namesto mrzle tekla vroča voda, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Oblasti so voznikom tudi odsvetovale uporabo bližnjih avtocest, saj je dim oviral promet, ena od avtocest, ki vodi do Moskve, pa je zaprta.

Rusko ministrstvo za energijo je sporočilo, da požar ne bo vplival na distribucijo elektrike.

Toplarno so zgradili okoli leta 1990, obratovati pa je začela leta 1996. Njeni štirje reaktorji zagotavljajo elektriko in toplo vodo delu Moskve in moskovski regiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija