V ŠEMPETRSKI BOLNIŠNICI OSTAJAJO BREZ NOVEGA DIREKTORJA: Razpisa vseeno ne bodo objavili

Goriška

Člani sveta zavoda šempetrske bolnišnice so na četrtkovi seji potrdili načrt dela in finančni načrt bolnišnice. Seznanili so se z izboljšanim poslovanjem bolnišnice, ki je v prvi polovici leta poslovala pozitivno. Kljub temu pa ne bodo še objavili razpisa, s katerim bodo iskali novega direktorja bolnišnice.

Predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž je v izjavi po seji povedala, da so s programom dela in finančnim načrtom, ki ju je sestavil sedanji vršilec dolžnosti direktorja bolnišnice Ernest Gortan, zelo zadovoljni. Predvideva tudi več novih investicij, ki so bile v zadnjih letih zapostavljene.

"Sedaj se povečujejo predvsem tiste najbolj kritične, nujne investicije, od posodobitev informacijskih sistemov do sterilizacije in energetske sanacije. Tudi trenutno poslovanje je stabilno," je povedala Jelinčič Maraževa.

Točko o novem razpisu za direktorja bolnišnice so na dnevni red uvrstili na željo ministra za zdravje, ki si želi stabilizirati stanje v bolnišnici in da ta dobi direktorja s polnim mandatom. Gortanu se je namreč 17. junija iztekel enoletni mandat v. d. direktorja, vendar na objavljen razpis ni bilo nobene prijave, zato mu je svet zavoda na majski seji podaljšal mandat še za največ leto dni. Pravzaprav je bil na razpis prijavljen le Gortan, vendar je tik pred odločanju o njegovem imenovanju za polni mandat svojo prijavo umaknil.

Tudi po četrtkovi seji je na novinarsko vprašanje o ponovni kandidaturi za direktorja bolnišnice dejal, da morajo za uspešno poslovanje zavoda usklajeno delovati vodstvo, svet zavoda in ministrstvo za zdravje. "To je predpogoj, da zavod deluje uspešno," je poudaril, več od tega pa ni želel komentirati.

V tem tednu se je na staro lokacijo, to je v tretje nadstropje stare bolnišnične stavbe, vrnil oddelek ortopedije. Zaradi delovanja covidnega oddelka je bila začasno preseljena v novo stavbo, kjer je imela le omejeni obseg dela. Po odprtem javnem pismu, ki ga je na javnost in pristojne institucije naslovil njen vodja oddelka Danijel Bešič Loredan, bodo z delom ob koncih tedna in v popoldanskem času poskušali skrajšati čakalne vrste na področju ortopedije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija