PO STRELJANJU NA ŠOLI MRTEV OTROK, DVA HUDO RANJENA: Policija je že pridržala napadalca (VIDEO)

Kronika

Po streljanju 12-letnega učenca na osnovni šoli v mestu Vantaa na Finskem je eden od njegovih vrstnikov umrl zaradi poškodb, še dva pa sta huje ranjena, je sporočila tamkajšnja policija.

Policija v mestu Vantaa je bila o incidentu na osnovni šoli v kraju približno 20 kilometrov severno od prestolnice Helsinki napotena okoli 9. ure po krajevnem času.

Sprva je poročala, da so bili v napadu ranjeni trije učenci, kasneje pa je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila, da je eden izmed otrok umrl, dva pa sta huje poškodovana in se zdravita v bolnišnici.

Policija je že pridržala napadalca, ki je prav tako učenec šole, kjer je izvedel napad. Kot je sporočila na svoji spletni strani, se ni upiral aretaciji.

Incident na osnovni šoli, ki jo obiskuje približno 800 učencev, še preiskujejo, več podrobnosti o napadu za zdaj niso razkrili. Starši učencev so po poročanju AFP navedli, da je 12-letnik streljal v razredu.

Finski premier Petteri Orpo je po navedbah BBC streljanje označil za tragičen dogodek in dejal, da je v mislih z žrtvami, njihovimi družinami ter vsemi v šoli.

Finska notranja ministrica Mari Rantanen pa je na družbenem omrežju X zapisala, da se je dan začel na 'šokanten način'. "Lahko si samo predstavljam bolečino in skrb, ki jo trenutno doživljajo številne družine," je dodala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija