V STRUNJANU FEKALIJE SPROŽILE SPOR: Konec tedna zaznamoval tudi 'jackpot' na bankomatu in kraja na gradbišču drugega tira

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v preteklem vikendu intervenirali v 129 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 410 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome v hišo, en vlom v poslovni prostor, devet tatvin, eno tatvino mopeda in eno tatvino vozila, dve lahki telesni poškodbi, tri poškodovanja tuje stvari ter dve kaznivi dejanji nasilja v družini in eno kaznivo dejanje zatajitve. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v desetih primerih. Na območju PU Koper so policisti v petek, 12. januarja, obravnavali 23 nezakonitih prehodov državne meje.

Kraje in vlomi

V petek je v Luciji nekdo preko dneva iz odklenjenega vozila odtujil dokumente in denar ter s tem 44-letnega lastnika iz Izole oškodoval za 100 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V petek preko noči je nekdo v Izoli razbil izložbeno steklo trgovine in nato iz izložbe odtujil oblačila. Z dejanjem je 47-letno lastnico oškodoval za 7.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V petek ob 17.10 si je nekdo v Kopru prilastil 700 evrov, ki jih je našel na bankomatu. Oškodovanec je namreč denar pozabil v reži bankomata. Sledi kazenska ovadba.

V soboto je v Izoli nekdo preko noči odtujil moped Piaggio Zip 25, RT KP7D-D1. Z dejanjem je 67-letnega lastnika oškodoval za 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V soboto je nekdo v Kopru, prav tako preko noči, z gradbišča drugega tira odtujil več električnih vodnikov. Z dejanjem je gradbeno podjetje oškodoval za 7.400 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V soboto so v Kazljah obravnavali vlom v nenaseljeno hišo, last 53-letnega moškega. Storilec iz nje ni ničesar odtujil. Sledi kazenska ovadba.

V soboto ob 18.15 so policisti v Šepuljah obravnavali vlom v hišo, last 51-letnega moškega. Storilec je v večernem času vlomil v hišo, vendar iz nje ni ničesar odtujil. Sledi kazenska ovadba.

V soboto ob 19.05 so v Sežani obravnavali vlom v hišo, ki je v lasti 69-letne ženske. Storilec je v večernem času vlomil v hišo in iz nje odtujil denar in zlatnino. Lastnico je z dejanjem oškodoval za 5.300 evrov. Sledi kazenska ovadba.

V nedeljo je v Hrpeljah nekdo preko noči z originalnim ključem odtujil vozilo Citroen berlingo, rumene barve, RT KPGJ-019. V vozilu sta bila dva potna lista Severne Makedonije in prometno dovoljenje. Z dejanjem je 30-letni državljan Severne Makedonije oškodovan za 500 evrov. Sledi kazenska ovadba. 

Nasilje, vandalizem ter kršenje javnega reda in miru

Koprski policisti so v petek obravnavali nasilje v družini. 36-letni moški je fizično napadel partnerko, ji grozil in jo fizično poškodoval. V nadaljevanju je pod vplivom alkohola (0,72 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja z vozilom storil več prekrškov v prometu. Moškemu je bilo vozilo zaseženo, izdan mu je bil plačilni nalog, zanj bo podan obdolžilni predlog, prav tako mu je bil zaradi nasilja izrečen ukrep prepovedi približevanja, zanj bo podana tudi kazenska ovadba.

V soboto ob 11.31 so policisti v Spodnjih Škofijah obravnavali pretep med 25-letnim kršiteljem iz Italije in še enim neznanim moškim, ki je kraj pred prihodom policistov zapustil. 25-letnik je med postopkom s policisti nadaljeval s kršitvijo, zato je bil vklenjen, odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog.

V soboto sta se v Strunjanu zaradi iztekajočih se fekalij sprla 40-letni domačin in 75-letni moški iz Lucije. Zaradi kršitve javnega reda in miru bo 75-letnemu kršitelju izdan plačilni nalog.

Koprski policisti so v nedeljo obravnavali nasilje v družini. 71-letni moški je partnerki grozil in nad njo že dlje časa izvajal psihično nasilje. Nedostojno se je vedel tudi do prisotnih na kraju, nato pa grozil s samomorom. Storilec je bil v nadaljevanju zaradi psihičnih težav hospitaliziran, za kršitev javnega reda in miru mu bo izdan plačilni nalog, za kaznivo dejanje nasilje v družini, pa bo zanj podana kazenska ovadba.

V nedeljo je v stanovanju v Kopru 35-letni moški fizično napadel svojega očeta in se nedostojno vedel do prisotnih tudi po prihodu policistov na kraj. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog.

V nedeljo je v Portorožu nekdo preko dneva na zastekljenem prehodu hotela razbil dve stekli in poškodoval kljuko požarnega izhoda. Z dejanjem je hotel oškodoval za 600 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Delovna nesreča

V petek se je v jutranjih urah v Pivki zgodila delovna nezgoda, v kateri se je hudo poškodoval 48-letni delavec, saj mu je pri delu čez nogo zapeljal viličar. Poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Na cestah

V petek ob 15.13 so policisti v Bertokih zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja 45-letnemu vozniku iz Pivke zasegli osebno vozilo in zanj podali obdolžilni predlog.

V petek so ob 15.43 na avtocestnem počivališču Ravbarkomanda zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja 31-letnemu vozniku iz Ljubljane zasegli osebno vozilo in zanj podali obdolžilni predlog.

V petek so ob 19.17 pri meritvah hitrosti na avtocesti med Razdrtim in Senožečami, kjer je omejitev 130 km/h, ugotovili prekoračitev 191 km/h. Voznici iz Litije je bil izdan plačilni nalog.

V soboto ob 16.37 so v Kopru zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja 35-letnemu vozniku iz Kopra zasegli osebno vozilo in zanj podali obdolžilni predlog.

V Portorožu so v nedeljo ob 2.24 ustavili 21-letnega voznika osebnega vozila, državljana Hrvaške, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,69 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanj bo podan obdolžilni predlog.

Obtičali na morju

V petek ob 16.16 je posadka slovenskega plovila poklicala na 113 in sporočila, da jim je odpovedal motor, tok pa jih je odnesel na hrvaško morje, kjer so se zasidrali malo pred skalnato obalo. Patrulja Postaje pomorske policije (PPOP) Koper na morju je odplula do mejne črte, kjer so počakali, da je posadko s plovilom do njih privlekla hrvaška patrulja na morju (o dogodku jih je obvestila Kapitanija). Policisti so nato plovilo s posadko odvlekli do mejnega prehoda v Piranu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija