V TRSTU PRIJELI ZALEZOVALCA: Žrtvi grozil in ker mu ni dala avtomobilskih ključev, jo je ugriznil

Kronika

Sredi marca letos so tržaški policisti dobili prijavo mimoidočih, da se v bližini Trga sv. Antona nahaja moški, ki s pestmi udarja po avtomobilu, za volanom katerega je ženska. Moški je še pred njihovim prihodom pobegnil, poročajo tržaški mediji. Prestrašena voznica si je med incidentom poškodovala roko. Izkazalo se je, da se z napadalcem poznata.

Kot je povedala žrtev, je med vožnjo prejela telefonski klic z neznane številke in ugotovila, da gre za moškega, ki jo je zadnje čase pogosto zalezoval in bil vsiljiv. Med telefonskim pogovorom je prišel do nje in poskušal sesti v njeno vozilo, kar pa ni dovolila. Zagrozil ji je, češ, da je ne bo pustil pri miru in da naj mu izroči telefon. Na vsak način naj bi jo hotel pospremiti domov.

Nato ji je poskušal iz rok vzeti avtomobilske ključe, kar mu ni uspelo, zato jo je ugriznil v roko. Žrtev je takrat poklicala na pomoč mimoidoče, moški pa je zbežal. Kmalu zatem jo je ponovno poklical z neznane številke in ji zagrozil, da ne sme poklicati policije.

Ženska ga je kljub temu prijavila in kazensko ovadila na kvesturi. Povedala je, da gre za 28-letnega Libanonca, s katerim sta se spoznala med opravljanjem njenih službenih obveznosti. Nato naj bi ga večkrat srečala na različnih krajih in dogodkih, kjer je kazal znake ljubosumja, zato je z njim prekinila vsakršno komunikacijo. Vendar naj bi vztrajal, da je njegova moralna obveza, da je prisoten in jo ščiti.

Tako naj bi nekega dne prišel v lokal, kjer je plesala, jo zmerjal in jo poskušal odstraniti iz bližine drugih moških. Ko mu je po številnih telefonskih klicih povedala, da ga bo prijavila, ji je zagrozil, da jo bo poškodoval, pa čeprav tvega zaporno kazen.

28-letnika so policisti našli in ga aretirali, sodnik za predhodne preiskave pa je odredil njegov pripor v tržaškem zaporu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija