V večjem delu države nemoten železniški promet do konca dneva

Kronika

V vesti se pravilno glasi, da znaša škoda v železniškem prometu po neuradni oceni več deset milijonov evrov (IN NE deset milijonov evrov).

Do konca dneva se po navedbah ministrstva za infrastrukturo in prostor lahko pričakuje nemoten železniški promet v večjem delu države. Na ministrstvu ob tem pojasnjujejo, da znaša škoda v železniškem prometu, ki je nastala zaradi vremenskih razmer, po neuradni oceni več deset milijonov evrov.

Predstavniki ministrstva ter Slovenskih železnic (SŽ) so se danes sestali na redni strokovni koordinaciji, na kateri so obravnavali stanje železniške infrastrukture in opredelili potrebne ukrepe za ponovno vzpostavitev tekočega železniškega prometa.

Do konca današnjega dne naj bi bila vzpostavljena prevoznost vseh prog v državi, razen prog Kranj - Jesenice in Ljubljana - Koper. Na teh odsekih bo ponovna vzpostavitev električne vleke trajala dalj časa. Do odprave poškodb in težav bo promet še naprej potekal v omejenem obsegu in z dizelskimi lokomotivami.

Minister Samo Omerzel je v ponedeljek ob ogledu razmer na železniški progi Ljubljana - Koper ugotovil, da je položaj kritičen, vodstvo SŽ pa nastale razmere z lastnimi kadrovskimi viri rešuje optimalno. Minister je obljubil vso potrebno nadaljnjo podporo in pomoč pri reševanju težav.