V VELJAVI NOVE SPREMEMBE: V Italiji maske na prostem kmalu ne bodo več obvezne

Svet

Kljub padanju števila okuženih bodo v Italiji maske na prostem obvezne še do 10. februarja, je včeraj sklenila italijanska vlada. Po tem datumu maske naj ne bi bile več obvezne, ponovno naj bi se lahko odprli tudi disko klubi, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

V Italiji je sicer danes v veljavo stopila uredba o obveznem covidnem potrdilu za vstop v trgovine, razen v tiste z živili. Dostop bodo torej imeli le cepljeni, prebolevniki ali testirani. Potrdilo bo potrebno tudi za vstop v banke, pošte in urade, pa tudi v trafike.

V lokale, kot so bari ali restavracije, v telovadnice in bazene, kinodvorane, gledališča, hotele ter na smučarske naprave pa imajo dostop le cepljeni ali prebolevniki.

Danes je poleg tega v Italiji postalo obvezno cepljenje proti covidu-19 za vse, starejše od 50 let. Ukrep velja za vse, ki živijo v Italiji, ne glede na to, ali so italijanski državljani ali ne. Necepljenim grozi globa.

Medtem pa za vstop v Italijo iz drugih držav EU ne bo več potreben hitri test ali test PCR, temveč bo zadostovalo covidno potrdilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija