V VIPAVI SE ZAČENJA FESTIVAL VINA IN KULINARIKE: V ospredju tudi sodobne interpretacije lokalnih klasičnih jedi

Slovenija

V Vipavi se popoldne začenja dvodnevni Festival vina in kulinarike, v okviru katerega bodo med drugim na voljo degustacije, kulinarična tržnica, predavanja in vodeni ogledi zbirke Goriškega muzeja. Predstavilo se bo 38 vinarjev.

Festival, ki bo v prostorih Univerze v Novi Gorici v Lanthierijevem dvorcu, je po navedbah Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina tretje desetletje svojevrstno izložbeno okno dinamike vinarstva v Vipavski dolini. Namenjen je tako strokovni javnosti kot vsem drugim obiskovalcem.

Vinsko ponudbo bo med drugim spremljala tržnica, na kateri bodo ponujali jedi, pripravljene iz svežih sezonskih sestavin. Na voljo bodo tako tradicionalne jedi kot sodobne interpretacije lokalnih klasičnih jedi.

Današnje dogajanje bo zaznamovalo tudi predavanje Mitje Martelanca iz Centra za raziskave vina na novogoriški univerzi o avtohtoni sorti zelen, oba dneva pa bodo obiskovalcem na voljo vodeni ogledi zbirke Goriškega muzeja.

Drugi festivalski dan bo posebna pozornost namenjena strokovni javnosti, ki bo v okviru dogodka Masterclass Okusi Vipavske prek vodene degustacije spoznavala značilnosti določenih sort vin in njihove potenciale.

Tudi v času festivala bo mogoče v lokalnih restavracijah in gostilnah poskusiti jedi s poudarkom na lokalnem izročilu. Na voljo so ves maj v okviru dogodka Kulinarični mesec.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija