VAS MAČKA 'RAZVAJA' Z NEŽELENIMI DARILI? To je inovacija, ki ji prepreči, da bi v hišo prinesla plen (FOTO)

Trendi

Švicarski start-up je predstavil inovacijo z imenom Flappie AI mačja vrata, ki preprečuje mačkam, da bi v hišo prinašale svoj plen. Ta napredna vrata uporabljajo senzor gibanja in nočno kamero, da zaznajo, kdaj mačka nosi nekaj v gobcu. Če senzor zazna plen, se vrata zaklenejo in preprečijo vstop mački, dokler ne spusti ulova. Sistem, ki se ponaša z več kot 90-odstotno natančnostjo, si prizadeva zmanjšati pogostost neželenih "daril" od mačjih lovcev. Vrata Flappie bodo najprej lansirana v Švici in Nemčiji, nato pa še v ZDA.

Flappie AI mačja vrata so opremljena z najnovejšo tehnologijo, ki omogoča zaznavanje premikajočih se predmetov v gobcu mačke. Senzor gibanja in nočna kamera delujeta skupaj, da prepoznata, ali mačka nosi plen, kot so miši ali ptice. Če sistem zazna plen, se vrata avtomatsko zaklenejo, kar mački prepreči vstop, dokler ne spusti svojega ulova. Ta inovativni pristop ne samo, da ohranja notranjost hiše čisto, ampak tudi zmanjšuje stres lastnikov hišnih ljubljenčkov, ki se pogosto srečujejo z neželenimi "darili", poroča Engadget.

Sistem se ponaša z več kot 90-odstotno natančnostjo pri prepoznavanju plena. To pomeni, da bo v veliki večini primerov pravilno zaznal, kdaj mačka nosi nekaj v gobcu in ustrezno ukrepal. Ta visoka stopnja natančnosti zagotavlja zanesljivo delovanje in mir v hiši. Lastniki hišnih ljubljenčkov lahko zaupajo, da bo sistem učinkovito preprečil vstop mački s plenom.

Flappie AI mačja vrata bodo sprva lansirana v Švici in Nemčiji, s planom, da bodo kasneje na voljo tudi v ZDA. Ta inovacija je del širšega trenda uporabe napredne tehnologije za izboljšanje kakovosti življenja hišnih ljubljenčkov in njihovih lastnikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija