VEČ BREZPILOTNIH LETAL ZJUTRAJ NAPADLO MOSKVO: Pet so jih sestrelili (VIDEO)

Svet

Ruska protiletalska obramba je davi blizu Moskve sestrelila pet dronov, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Dogajanje so v Kremlju označili za teroristično dejanje, ki da ga je blizu ruske prestolnice in v moskovski regiji načrtoval Kijev. Žrtev ni bilo, niti ni bila povzročena škoda, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah reševalnih služb, ki jih je navedla ruska tiskovna agencija Ria Novosti, so enega od brezpilotnih letalnikov sestrelili v kraju Kubinka, okoli 40 kilometrov od moskovskega mednarodnega letališča Vnukovo, kjer je bil zaradi tega za kratek čas moten promet.

Tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova je za prelet dronov prav tako obtožila Ukrajino. "Poskus kijevskega režima, da napade območje, kjer se nahajajo objekti civilne infrastrukture, vključno z letališčem, kjer poteka tudi mednarodni letalski promet, je novo teroristično dejanje," je izjavila na Telegramu.

Glede na to, da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski "ta teroristična dejanja izvaja z orožjem, ki ga je dobil od Zahoda ali kupil z zahodnimi sredstvi, gre za mednarodni terorizem", je dodala.

Od začetka ruske invazije na Ukrajino februarja lani sta bili Moskva in njena regija, ki je od ukrajinske meje oddaljena več kot 500 kilometrov, redko tarči napadov z brezpilotnimi letalniki, čeprav se je število tovrstnih napadov drugod po Rusiji povečalo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija