VEČERNI SOBOTNI INCIDENT: V koprskem lokalu razkazoval spolni organ

Kronika

V soboto ob 22.42 so policisti posredovali v enem od lokalov v Kopru, kjer je javni red in mir kršil pijan 66-letni domačin. Slednji je k pretepu izzival 27-letnika, doma iz okolice Kopra in mu pri tem razkazoval spolni organ. Ker je kljub posredovanju policistov s kršitvijo nadaljeval, so policisti zoper njega odredili pridržanje. Za vse kršitve so mu izdali plačilni nalog.

Fotografije so simbolične. 

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 229 primerih in na številko 113 prejeli skupno 680 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana in ena oseba lažje telesno poškodovana, tri prometne nesreče, v katerih so bile štiri osebe lažje telesno poškodovane in 32 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome, deset tatvin, pet poškodovanj tuje stvari ter kaznivi dejanji mučenje živali. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 26-krat in pridržali eno osebo. Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali tudi 116 nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti so bili v petek obveščeni o poginu domače mačke v okolici Kopra. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali so policisti opravili ogled kraja najdbe, kadaver pa je bil odpeljan na Veterinarsko fakulteto v Ljubljano, kjer bo opravljena obdukcija. Policisti PP Koper nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja.

V soboto ob 9.30 so policisti posredovali v eni od trgovin z mešanim blagom v Kopru, kjer je 40-letni domačin v nahrbtnik spravil štiri pločevinke piva in se napotil proti izhodu trgovine. Moškega je ustavila zaposlena v trgovini in od njega zahtevala, da ji izroči pločevinke piva, katere si je predhodno spravil v nahrbtnik. Pri tem se je moški pričel nedostojno vesti do zaposlene ter iz nahrbtnika vzel tri pločevinke piva in jih vrnil, eno od pločevink pa je vrgel ob tla, zaradi česar se je poškodovala. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru, zoper njega pa bodo napisali še kazensko ovadbo za kaznivo dejanje tatvine.

V Sečovljah je neznani storilec v zadnjem tednu z njive ukradel neregistriran in nevozen traktor znamke Goldoni. Z dejanjem je 53-letnega lastnika iz Portoroža oškodoval za 8.000 evrov. Vse, ki bi omenjeni traktor kje opazili, policisti naprošajo, da pokličejo na PP Koper (05) 611 67 00, interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Nosil je kirurško masko

V okolici Kopra je neznan moški pristopil do 86-letne ženske, ki se ji je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja. Moški je imel na glavi kapo, prav tako je nosil kirurško masko. Slednji je po pod pretvezo, da je potrebno izvest popravilo napeljave, oškodovanko zvabil za hišo. V tem času je drugi neznani storilec iz hiše ukradel več kosov zlatnine.

"Ponovno opozarjamo vse občane, da ne nasedajo osebam, ki se predstavljajo kot izvajalci raznih telekomunikacijskih družb, še posebej, če se le ti niso v naprej najavili. Storilci v takih primerih izkoriščajo predvsem starejše osebe, ki so v danem trenutku same doma in jih tako tudi lažje prepričajo v to, da pustijo svod v hišo nezavarovan. V takem primeru svetujemo občanom, da imajo nenapovedane 'obiskovalce' ves čas pod nadzorom, jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore, če pa puščajo dostop do notranjosti objekta brez nadzora, naj hišo vedno zaklenejo, ključ pa vzamejo s sabo," ob tem opozarjajo na PU Koper.

Prometne nesreče

V soboto ob 15.54 je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila na kolesarski stezi (Parenzani) med Izolo in Strunjanom. Policisti so ugotovili, da je 54-letni državljan Avstrije z električnim kolesom vozil po kolesarski stezi iz smeri Izole proti Strunjanu. V levem ovinku se je srečal s 40-letno voznico električnega kolesa, doma iz okolice Izole, ki mu je pripeljala nasproti. Voznika sta se s krmili oplazila in padla po tleh, pri tem pa se je Avstrijec huje telesno poškodoval in je bil odpeljan v bolnico Izola. Prav tako je bila po prvih ugotovitvah lažje poškodovana 40-letnica, ki pa je zdravniško pomoč iskala naknadno sama.

V nedeljo ob 19.38 se je med Valeto in Strunjanom pripetila prometna nesreča z materialno škodo. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 68-letni državljan Italije, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 48-letna ženska, doma iz Ljubljane. Policisti so ugotovili, da je Italijan vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,83 mg/l alkohola. Povzročitelj je bil z obdolžilnim predlogom pripeljan na sodišče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija