VELIKA PRILOŽNOST ZA SLOVENSKE IGRALKE: V Kopru poteka letošnji največji turnir serije WTT v Sloveniji

Koper

V Kopru se je začel že tretji letošnji ženski turnir serije WTT. Turnir IFS Luka Koper Open ima denarni sklad 60 tisoč ameriških dolarjev. V kvalifikacijah je nastopilo devet domačih igralk, v glavnem turnirju šest, številne pa igrajo tudi v igri dvojic. Kljub temu, da manjkata Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, ki zaradi poškodb ne bosta nastopili, organizatorji upajo na "slovenski finale".

Turnir na Obali poteka že tretje leto zapored. Leta 2021 je zmagala Kathinka von Deichmann, lani pa je bila najboljša Aliona Bolsova. Turnir skupaj s Tenis Slovenijo organizira Teniški klub Luka Koper. Danes so na novinarski konferenci predstavili organizacijo turnirja in se zahvalili tako Mestni občini Koper kot sponzorjem.

Kot je uvodoma poudarila Jasna Softić, podžupanja MOK, je Koper športno mesto. “V Mestni občini Koper smo veseli, da tudi letos gostimo teniški turnir. Hvala za zaupanje, da ste izbrali Koper. Gre tudi za promocijo našega mesta. Verjamem, da bo naše mesto očaralo vse tiste, ki so prvič v Kopru in da se bomo pokazali kot dober organizator,” je še dejala. 

Ervin Hafner, direktor Teniškega kluba Luka Koper, je opozoril, da ima koprski teniški klub dolgo tradicijo organiziranja kakovostnih mednarodnih turnirjev tudi v mlajših kategorijah. "S takšnimi turnirji omogočimo slovenskim igralkam in igralcem, da lahko nastopajo pred domačimi gledalci," poudaril pa je tudi pomen športne infrastrukture, brez katere takih uspehov ne more biti. "Upam, da bomo videli slovenski finale, ali pa vsaj eno Slovenko v finalu,” je dejal Hafner.

Imamo prvo ???????? zmago v glavnem delu turnirja WTT IFS Koper 2024???????? Nina Potočnik???????? Visit Koper I Feel Slovenia ITF World Tennis Tour #ifeelslovenia #ITFWorldTennisTour #visitkoper

Posted by Tenis Slovenija on Wednesday 17 April 2024

“Tenis Slovenija se v Kopru vedno dobro počuti, kar pomeni, da so zadovoljni tudi igralci in igralke. Letos bomo v Sloveniji organizirali kar 25 turnirjev serije WTT. Gre za projekt, ki traja že šest let. Zadovoljni smo, da so takšne turnirje sprejele tudi občine, saj gre za izjemno turistično priložnost in ekonomski potencial. Številne občine so to prepoznale, to velja tudi za občino Koper. V projekt so se letos vključile tudi Slovenske železnice. Poleg takšnih turnirjev pa posvečamo veliko pozornosti tudi mladinskim in članskim reprezentancam. Veliko vlagamo tudi v ta segment,” je poudaril  Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenije.

Selektor BJK reprezentance Andrej Kraševec je spomnil, da ravno v teh dneh mineva leto dni od zgodovinskega uspeha ženske teniške reprezentance; ta je v Kopru premagala Romunijo in se uvrstila na zaključni turnir pokala BJK. "Lepo je biti znova v Kopru. Turnir je velika priložnost za slovenske igralke. Mlajše igralke se lahko spoznajo s profesionalnim tenisom. To je dobra osnova za prihodnost,” je poudaril Kraševec.

V kvalifikacijah je nastopilo kar devet slovenskih mladih igralk. Med njimi je bila tudi članica TK Luka Koper Julija Bogatin. “Zahvalila bi se svojem klubu, da sem lahko nastopila na takšnem turnirju. Čeprav mi ni uspelo zmagati, sem se veliko naučila. Videla sem, kakšen je ta profesionalni nivo. Prav gotovo je to nek dodaten motiv za prihodnost. Nov zagon, da bom morda tudi sama kdaj igrala na takšnem nivoju,” je o novi izkušnji povedala 17-letna Julija Bogatin.

Tenis Slovenija (ustanovno Teniška zveza Slovenije) je neprofitno organizacijsko telo slovenskega tenisa, s sedežem v Ljubljani. Združuje mrežo več kot 80 klubov in okoli 3000 članov s strokovnim vodstvom in načrtovanim razvojem teniškega potenciala. Letno nadzira, podpira in vodi več kot 250 teniških dogodkov, vključno s tekmovanji, množičnimi prireditvami, konferencami in promocijskimi kampanjami) po vsej Sloveniji. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija