VELIKA REŠEVALNA AKCIJA POD STRUNJANSKIM KRIŽEM: Partnerka razkrila, kaj se je zgodilo (FOTO)

Kronika

Uprava RS za zaščito in reševanje je sinoči poročala, da je ob 20.27 oseba zdrsnila s klifa v Strunjanu. Posredovali so koprski poklicni gasilci, reševalci in policisti, ki so poskrbeli za poškodovanega moškega. S Policijske uprave (PU) Koper pa so nam danes razkrili nekaj več podrobnosti o reševalni akciji.

Policisti Postaje pomorske policije Koper so bili o nesreči obveščeni ob 20.38. Moški je padel s klifa v morje med Belim Križem in Izolo. Na kraj sta takoj odpluli dve pomorski patrulji in na terenu opravili temeljit pregled s pomočjo svetlobnih naprav na plovilu. Ob 20.49 so pod klifom, pod Strunjanskim križem, opazili osebo, ki je negibna ležala na obali in klicala na pomoč.

Zaradi nedostopnega terena s plovilom sta dva člana posadke skočila v morje in odplavala proti ponesrečencu. Takoj sta preverila stanje ponesrečenca in o tem obvestila policista na plovilu, ki sta informacije o stanju osebe predala reševalcem. Policista sta ponesrečenca, ki je bil pri zavesti, a poškodovan, trenutno oskrbela, medtem ko sta druga dva policista pripravila plovilo za sprejem ponesrečenca in usmerjala reševalno ekipo, gasilce GB Koper in policiste PP Piran na kraj dogodka.

Reševalna ekipa je na kraj prišla štiri minute po 21. uri in oskrbela ponesrečenca. 54-letnega moškega iz Dobrne so dali na nosila, policisti in gasilci pa so ga po morju prenesli na policijsko plovilo. Zatem je bil, skupaj z zdravnico in gasilcem GB Koper, nemudoma prepeljan do glavnega pomola v Izoli, kjer so ga ob 21.32 predali reševalni ekipi na kopnem, ki ga je odpeljala v izolsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje, so sporočili s PU Koper.

Njegova partnerka je kasneje v razgovoru pojasnila, kaj se je zgodilo. Par je hodil po poti ob morju. Ker je bil mrak, sta si svetila z mobilnim telefonom, med hojo zgrešila smer in zašla do klifa. Mož, ki je hodil prvi, je zdrsnil po klifu približno pet metrov in padel na kamnito plažo, ona pa je takoj poklicala 112.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  14 .09. 2021 ob  15: 36
Evo, se en plus, sedaj pa nehaj prosim. -;)
vseved |  14 .09. 2021 ob  14: 12
@manemebasat, hvala. Čeprav se vedno ne strinjava ,zagotovo nisva sovražnika.
manemebasat |  14 .09. 2021 ob  13: 58
vseved, ne morem verjet, da sem ti dal plus
vseved |  14 .09. 2021 ob  13: 05
12
@joca amster damm, izpadu si totalni papak.
 |  14 .09. 2021 ob  08: 31
-9
najprej..upam, da je z osebo vse okej, da ni hujšega
skoraj stavim, da ne gre za domačina, da je pizdarijo povzročil forešt
ma enako jev na pomolu v portorožu na glavco v morje ki ima 45 cm globine skačejo samo in izključno mone iz LJ MB MS KR NM..
zakaj je tega treba ? turisti ki pridete na obalo, J okej je tudi vaša ja ja aaa malo spoštovanja do domorodcev maloooo
manj prepotentnosti arogance
istra vam materina
gore uši vinetu