Venezuelskim delavcem se menda prikazuje Chavez

Odklop

Nekdanji venezuelski predsednik Hugo Chavez je marca morda res umrl, a njegov naslednik trdi, da je še vedno med nami. Med drugim naj bi se njegov obraz prikazal skupini delavcev v železniškem tunelu, ki so ta nenavadni pojav celo uspeli fotografirati. "Chavez je povsod," je z nasmeškom razglasil venezuelski predsednik Nicolas Maduro.

Delavci poročajo o podobi, ki se jim je prikazala in nato izginila, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Poglejte postavo, obraz. To fotografijo so posneli delavci," je na zborovanju poudaril Maduro in pokazal dokaz.

Maduro, ki ga je Chavez pred smrtjo sam izbral za svojega naslednika, je že aprila dejal, da je videl svojega populističnega predhodnika v podobi "malega ptička". Od takrat v svojih govorih večkrat posnema ptičje čivkanje, s čimer želi spomniti na dolgoletnega venezuelskega voditelja.

To pa še ni vse. Junija je Maduro poleg tega vztrajal, da se mu Chavez prikazuje v gorah nad Caracasom. "Vsakič, ko pogledam gore, vidim Chaveza, ki se prikaže na njih," je dejal.

Deli novico: