Virant: Državna uprava se je lani zmanjšala za več kot tri odstotke

Notranji minister in prvak DL Gregor Virant pravi, da se je državna uprava lani zmanjšala za več kot tri odstotke, od leta 2005 pa za več kot 15 odstotkov. Preostali del javnega sektorja je v tem slabši, je priznal v današnjem pogovoru z uporabniki Twitterja. Med odgovori glede bank pa je pojasnil, da je proti podaljšanju delovanja slabe banke.

Vlada je namreč med načrtovanimi zakonskimi spremembami v tem letu predvidela tudi novelo zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank. Ključno vsebinsko določilo novele naj bi bilo podaljšanje delovanja Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). To je zdaj omejeno na pet let oziroma do konca 2017, tudi v sami DUTB pa si želijo več časa za unovčenje nakopičenega premoženja.

Dobršen del koalicije naj bi si podaljšanja delovanja DUTB želel. Virant pa je na vprašanje, ali bodo temu "prikimali", zatrdil, da so proti omenjenemu podaljšanju.

Glede njegove morebitne kandidature na bližajočih se volitvah v Evropski parlament pa ni bil konkreten. "Časa za odločitev je še dovolj. Evropska politika me zanima, a doma je veliko za postoriti," je navedel prvak DL.

ma kaj |  05 .02. 2014 ob  23: 38
vi priseski pametujete.. pejdi tastu metuljčka vezlat, ste že dovolj pokradli, banda ušiva
Drago |  05 .02. 2014 ob  18: 39
E Virant je pa res prevarant. Hvali se s tistimi, kijih je upokojil. Naj odgovori, kaj bo s tistim preostankom 27%, ki jih je v državni upravi zaposleno več kot je EU povprečje in kaj bo naredil, ker imajo ti 30% večjo plačo kot je povprečje v gospodarstvu. V razvitih EU državah, Nemčija, Avstrija imajo 30% manj zaposlenih in ti 30% nižjo plačo kot v gospodarstvu v razmerju na število prebivalcev. Tu je Virant tisti manjko zaradi katerega si spojamo denar. Če bi ta denar s katerim hranimo preveliko administracijo bil porabljen za gospodarstvo, bi že izplavali iz krize, če ne drugo bi priplavali na površje. Dokler ta problem ne bo rešen bomo samo tonili. Če omenjeni denar, ki troši za neproduktivno administracijo porabili za razvoj gospodarstva, bi bilo tudi dovolj delovnih mest za prej omenjeni višek. Toda! Lažje je zavajati davkoplačevalce in si s krediti kupovati politični mir. Enkrat bo tudi tega konec. No kdo bo potem kriv. Nihče. Vprašam ga zakaj nebi bilo polovica državne administracije na minimalcu kot so delavci, ki s svojim težkim delom morajo poleg svoje družine še hraniti prekomerno administracijo.
zvizgac |  05 .02. 2014 ob  17: 22
virant tvitaj kot jonas
pusti upravo da dela sama
ma ke kreteni so tam na planincah
@ike |  05 .02. 2014 ob  16: 25
mislim, da ljudem zelo zelo malo manjka da vzamejo krampe v roki in se s poslanci pobliže pogovorijo o možnih ''ukrepih''!
ike |  05 .02. 2014 ob  16: 10
glej Virant, dokler država porabi 2 milijardi več kot dobi noter nimaš se kaj dosti hvalit, ker mi nimamo več kaj dat, ker ste nam pobrali že skoraj vse in je glih, da preživimo iz meseca v mesec. Ponavljam preživimo. Pa nehajte že enkrat tudi vi trošit, kot da se cedi med in mleko, ker ko bo enkrat folk popizdil se sprašujem kdo bo kriv in kdo bo prevzel odgovornost za ...... !