VISOKE KAZNI ZA KRŠENJE RAZDALJE: 1000 za posameznike, do 15.000 za organizatorje

Svet

Newyorški župan Bill de Blasio je naznanil, da bodo začeli izdajati kazni za kršenje uredbe o medsebojni razdalji v višini 1000 dolarjev za posameznike in do 15.000 dolarjev za organizatorje večjih prepovedanih zborovanj. V nekaterih soseskah, kjer so znova uvedli omejevalne ukrepe, pa se ljudje upirajo.

De Blasio je dejal, da se mesto sooča z nekaj težkimi tedni, in pozval ljudi, naj upoštevajo uredbe. Naznanil je zaprtje vseh nenujnih dejavnosti za 14 dni v določenih soseskah, kjer narašča število okužb z novim koronavirusom. Večinoma gre za soseske v Brooklynu in Queensu. Zaradi tega je zvečer v predelu Brooklyna Borough Park prišlo do množičnih protestov ortodoksnih Judov, ki so na ulicah zažigali koše za smeti in zaščitne maske. Jezna množica je tudi pretepla mimoidočega, ki je razgrajanje snemal. Policija ni aretirala nikogar, župan pa je dejal, da nasilja ne bodo dovolili. V mestu je bilo v sredo 512 novih primerov okužbe s koronavirusom, pozitivnih pa je bilo 1,39 odstotka vseh opravljenih testov.

S koronavirusom se je v ZDA doslej po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa okužilo 7,5 milijona ljudi, za covidom-19 pa jih je umrlo 211.000. V državi New York se je doslej okužilo 467.000 oseb, umrlo pa jih je 33.219. Največ okuženih in mrtvih je prav v Brooklynu in Queensu. New York je doživel višek pandemije aprila, ko je dnevno umiralo več kot 800 ljudi. Z upoštevanjem navodil zdravstvenih strokovnjakov se je pandemija čez poletje polegla, zdaj pa primeri spet počasi naraščajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija