VLADA PODALJŠALA VELJAVNOST CEN TESTIRANJA NA KORONAVIRUS: Do kdaj?

Slovenija

Vlada je včeraj na dopisni seji sprejela spremembo uredbe o določitvi najvišjih cen zdravstvenih storitev hitrega antigenskega testiranja in najvišjih cen hitrih antigenskih testov za samotestiranje. Z njo je cene hitrega antigenskega testiranja podaljšala do 30. junija, so sporočili po seji vlade.

Vlada je 5. novembra lani ceno storitve hitrega testiranja omejila na sedem evrov, ceno testov za samotestiranje pa na 2,50 evra na test brez DDV. Uredba bi nehala veljati 4. maja, zdaj je podaljšana do konca junija.

Na ministrstvu za zdravje so ob tem spomnili, da je v skladu z odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z novim koronavirusom v določenih dejavnostih še vedno treba izpolnjevati pogoj PCT, prav tako se hitri testi uporabljajo za dokazovanje okužb z novim koronavirusom.

Zato je uredbo o določitvi najvišjih cen zdravstvenih storitev hitrega antigenskega testiranja in najvišjih cen hitrih antigenskih testov za samotestiranje podaljšala do 30. junija 2022, so sporočili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  28 .04. 2022 ob  07: 22
Nabijte si teste in korono v šupak! Gamad zahojena lažnjiva in kradljiva. Hinavci nemarni. Prodali ste narod za cepiva! Komaj čakam dan ko bo prisla resnica ven da je bil to en sam nateg in da so vsi ki so cpeljeni v velikem sranju
manemebasat |  27 .04. 2022 ob  14: 47
Prekleti lopovi smrdljivi, vse je ena sama prevara. Mars v PM banda kriminalska? Vse vas je za postreljat!