VLAGANJA V LUCIJSKO TRŽNICO SO DOMENA OBČINE, NE OKOLJA PIRAN: "Potrebovali bi 70.000 evrov, a naš predlog ni bil sprejet"

Piran

Včeraj smo poročali, da so najemniki stojnic na tržnici v Luciji zaradi nemogočih pogojev za delo pisali tako piranskemu županu Đeniu Zadkoviću kot direktorju Okolja Piran Gašparju Gašparju Mišiču. Prejeli pa naj ne bi nikakršnega odgovora. Opozorili so na razpadajoče stojnice, ki jih zaradi iztrošenosti ni več mogoče popravljati, niti ni mogoče v njih shranjevati opreme in stojal. Kot pravijo, tako ne gre več naprej. "Zavedamo se, da smo kot javni servis v službi občank in občanov, podpiramo lokalne pridelovalce, vendar kot upravljavec gospodarske javne službe ne odločamo o vlaganjih v javno infrastrukturo," jim odgovarjajo v Okolju Piran.

Kot pojasnjujejo v Okolju Piran, je bilo pismo lokalnih pridelovalcev oziroma najemnikov stojnic na lucijski tržnici naslovljeno na Občino Piran, njim pa poslano v vednost konec februarja lani oziroma v času prejšnje uprave v podjetju. Pisma, ki naj bi bilo poslano junija letos, pa niso prejeli.

Lani so piranski občini predlagali, da uvrsti med investicije v proračunu za leto 2020 obnovo in nadkritje tržnice v Luciji. Potrebnih bi bilo 70.000 evrov, vendar predlog ni bil sprejet.

"Tudi letos smo ponovno predlagali enak znesek za uvrstitev v proračun za leto 2021. Na odgovor piranske občine še čakamo. Odločitev je v rokah občinskih svetnikov," poudarjajo v Okolju in dodajajo, da enota tržnice že leta posluje z izgubo.

Gašpar Gašpar Mišič

Najem stojnic v Piranu je namreč brezplačen, v Luciji pa so najemniki plačevali letno 500 evrov plus DDV.

"Na pobudo najemnikov in občinske svetnice Marine Sorta so se z občino dogovorili, da bodo imeli vsi lokalni pridelovalci od 5. decembra 2020 naprej brezplačno uporabo stojnic," pojasnjujejo. Kot še pravijo v Okolju, kot upravljavec ne odločajo o vlaganjih v infrastrukturo, lahko sicer dajejo pobude in predloge, o uvrstitvi predlogov v proračun pa odloča občinski svet.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  03 .12. 2020 ob  14: 02
Denar v tej občini prinašajo samo parkirišča. Ja, če bi urejali tam parkirišča bi bili vsi ZA.
LP