VOLITEV V HRVATINIH VČERAJ NI BILO: To je razlog

Koper

Koprska občinska volilna komisija je preklicala volitve v svet Krajevne skupnosti Hrvatini, ki so bile razpisane za nedeljo, 1. avgusta. Izvedla je kandidacijski postopek, ki se je končal julija, a je nato ugotovila, da volitev ne morejo izpeljati, saj v dveh od treh volilnih enotah ni bila potrjena nobena kandidatura, poročajo Primorske novice.

Kot poroča časnik, se zato nov svet Krajevne skupnosti (KS) Hrvatini ne bi mogel ustanoviti. Skupno so sicer na volilno komisijo prispele štiri kandidature. Volilna komisija se bo ta teden odločila, kdaj bo ponovno razpisala volitve.

Maja je namreč odstopilo šest od 11 svetnikov, nekateri so kot razlog navedli osebne razloge, drugi pa nepravilnosti v delovanju sveta KS. Predsednik sveta KS Martin Nedoh je skušal sklicati svet KS v treh različnih terminih, a ta niti enkrat ni bil sklepčen, tako da bo treba izvesti nove volitve.

Martin Nedoh

Svet krajevne skupnosti je po njegovih besedah svoje delo opravljal po svojih zmožnostih, korektno ter skladno z občinskim statutom, veljavnimi odloki in zakonodajo. Sicer pa tekoče delo v krajevni skupnosti po njegovih navedbah poteka nemoteno, glede na rokovnike pa se bo situacija rešila z izvedbo volitev.

V Hrvatinih so sicer vajeni predčasnih volitev. Tako so predčasne volitve v svet krajevne skupnosti po odstopu devetih od skupno desetih članov izvedli že leta 2016.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  02 .08. 2021 ob  20: 55
-1
Olgo F, kateri sposobneži pa so tebi všeč jQuery112309803601125626539_1627930483193??
Olgo Franco |  02 .08. 2021 ob  19: 41
Nedoh je clan Levice- skupine nesposobnoh aktivistov, ki bi radi vladali drzavi, a v resnici ne morejo nadzirat eno bogo krajevno skupnost. Brzan ti pa si vrhunec nesposobnosti. Ne dobis 2% na naslednjih volitvah….