VOZILO TRČILO V TRANSFORMATORSKO POSTAJO: 30.000 gospodinjstev na območju Ljubljane brez elektrike (VIDEO)

Kronika

Pri ljubljanskih Žalah je prišlo do prometne nesreče, v kateri je osebno vozilo trčilo v transformatorsko postajo in zagorelo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Voznik je potreboval zdravniško oskrbo in so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Na širšem območju Most in Bežigrada je še vedno motena oskrba z elektriko.

Del Ljubljane brez elektrike! ????⤵️ ‼️ Okoli 18. Ure je na območju Žal v Ljubljani vozilo trčilo v transformatorsko postajo. Vozilo je po trku zagorelo in na kraju še vedno posredujejo reševalne ekipe. Informacij o morebitno poškodovanih osebah še ni, saj intervencija še vedno poteka. Na širšem območju Most, predvsem Zaloški cesti kot posledica dogodka ne delujejo semaforji. Vse udeležence v prometu policija poziva, naj bodo pri vožnji skozi križišča previdni in naj prilagodijo hitrost vožnje, enako velja za pešce, naj to upoštevajo pri prečkanju vozišč.

Objavil/a Svet dne Torek, 16. maj 2023

Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, ter ostale ekipe, ki odpravljajo posledice dogodka.

Vzrok in okoliščine dogodka še niso v celoti pojasnjene, do njega pa je po navedbah policije lahko prišlo tudi zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja voznika. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi poškodovanega transformatorja ne delujejo semaforji na širšem območju Novih Jarš, Tomačevega, Fužin in Bežigrada. Vse udeležence v prometu zato policisti pozivajo, naj bodo pri vožnji skozi križišča previdni in naj prilagodijo hitrost vožnje, tudi pešci naj to upoštevajo pri prečkanju vozišč.

Po navedbah okoliških prebivalcev se je okoli 18. ure slišal glasen pok, nato pa so za nekaj časa ostali brez električne energije. S kraja se je valil dim. Iz objav na družbenih omrežjih je bilo sklepati, da je vozilo trčilo v transformatorsko postajo v Jaršah, nato pa je zagorelo.

Okoli 30.000 uporabnikov je ostalo brez elektrike, za večino so težavo že odpravili, so za medije pojasnili na Elektro Ljubljana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija