VRSTO LET NAJ BI SPOLNO ZLORABLJAL SVOJE TRI HČERE: Dolgotrajen postopek na koprskem sodišču se izteka, prav tako njegov pripor

Kronika

Na koprskem okrožnem sodišču se za zaprtimi vrati končuje dolgotrajno sojenje. Primorec naj bi vrsto let spolno zlorabljal svoje tri hčerke, ki so bile ob njegovi aretaciji mladoletne, a obtožbe zanika. Če zadeva kmalu ne dobi sodnega epiloga, bo obtoženec zakorakal na prostost.

Obtožnica je bila namreč vložena v juniju 2022, zato po juniju 2024 ne bo več mogoče podaljševati pripora, nam je pojasnila predsednica koprskega okrožnega sodišča Samanta Nusdorfer. Obtoženi je vse od začetka decembra 2022 v priporu v Kopru, so poročale Slovenske novice. Zadeva bo sicer po podatkih vpisnika zastarala leta 2037.

Tožilstvo kaznovalnega predloga še ni podalo. Za kaznivo dejanje po 2. odstavku 173. člena Kazenskega zakonika – kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka s slabotno osebo, ki še ni stara petnajst let, ali tako, da uporabi silo ali zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo, ali na tak način doseže storitev dejanja z drugo osebo –, je zagrožena kazen od 5 do 15 let zapora. Za kaznivo dejanje – ko učitelj, vzgojitelj, skrbnik, posvojitelj, roditelj ali druga oseba, ki z zlorabo svojega položaja spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo, staro nad petnajst let, ki mu je zaupana v učenje, vzgojo, varstvo in oskrbo –, pa je predviden zapor od enega do osmih let.

Zakaj se zadeva vleče toliko časa, je bilo eno od temeljnih vprašanj, ki smo jih naslovili na Nusdorfer. Kot nam je pojasnila, je bilo v zadevi razpisanih več kot dvajset narokov za glavno obravnavo. "Prvi je bil 22. 11. 2022, na naroku 7. 12. 2023 pa je bilo dokazovanje zaključeno, stranke bodo podale končne besede na naroku 20. 12. 2023," je pojasnila.

Ter da je bilo več narokov preklicanih zaradi bolezni oziroma službene zadržanosti zagovornice, dva naroka pa zaradi neprivedbe obtoženca. Poudarja, da je bil dokazni postopek obsežen in zahteven, sodnik pa da istočasno obravnava še vrsto drugih pripornih in nujnih zadev.

Po neuradnih informacijah Slovenskih novic naj bi obtoženi Primorec zlorabljal vse tri hčerke, najstarejšo hči od njenega 4. leta, vse pa tudi brutalno pretepal, celo s kolom. Z njimi naj bi imel dolga leta analne in oralne odnose, jih otipaval in neprimerno poljubljal. Obtoženi naj bi se branil, da so res bile zlorabljene, a storilec naj bi bil nekdo drug. Neuradno naj bi oče trdil, da je posledice zlorab opazil, a preden bi sam lahko zaščitil svoje hčere, naj bi bil že obdolžen on sam, še poročajo Slovenske novice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  12 .12. 2023 ob  12: 48
Primorec ali Ištrijan iz tihe in mirne vasice?