VSI SMO JIH ŽE KDAJ SANJALI: Kaj pomenijo najpogostejše nočne more?

Trendi

Psihologinja dr. Carmen Harra je pojasnila, kaj nam podzavest poskuša povedati, ko imamo nočne more, piše Daily Mail. "Sanje razkrivajo naše najgloblje potrebe, strahove in želje," je povedala psihologinja. V nadaljevanju sledijo razkriti pomeni najpogostejših grozljivih sanj.

"Sanje nas spodbujajo, da preučimo svoja čustva. Pojavijo se predvsem v REM spanju (kratica za "rapid eye movement" oziroma "hitro premikanje oči"), ko je možganska aktivnost visoka in je podobna tisti v budnem stanju. Tudi če pozabite sanje, to ne pomeni, da ne sanjate. Ljudje vsako noč sanjamo štiri do sedem sanj," je rekla dr. Harra.

Biti preganjan ali preganjati nekoga/nekaj drugega

"Če sanjate, da vas preganjajo, se morda izogibate nekaterim težavam v življenju. Te sanje razkrivajo, da namesto, da bi se soočili z neprijetno situacijo, poskušate pobegniti iz nje. Prav tako lahko pomeni, da ne želite odpreti svojega uma novim možnostim ali da ne želite priznati določenega dela sebe, ki je potlačen. Biti preganjan kaže na strahove, s katerimi se verjetno nočete soočiti, ali ljudi, ki jih morda ne želite videti. Če ste vi tisti, ki lovite nekaj ali nekoga, je to znak vaše ambicije in odločnosti oziroma potrebe po dohitevanju drugih," je pojasnila psihologinja.

Biti prevaran ali varati

"Če ste bili v spanju prevarani, se morda v razmerju počutite zapostavljene. Pomanjkanje partnerjeve pozornosti lahko vašo podzavest spodbudi k izmišljanju scenarijev, ki vključujejo nezvestobo. Morda imate strah pred zapuščanjem, saj sanje o prešuštvu pogosto izvirajo iz dejstva, da vas je nekdanji partner ali starš v preteklosti zapustil. Če ste vi tisti, ki vara, se morda borite s krivdo. Te sanje lahko kažejo tudi na dejstvo, da vas partner ne izpolnjuje," je povedala dr. Harra.

Padanje

"Sanje, v katerih padate, pomenijo izgubo nadzora nad življenjem ali negotovost v razmerju. Padanje lahko kaže tudi na to, da se slabo odločate in da greste v napačno smer. Po Freudovi psihologiji oziroma psihoanalizi te vrste sanj pomenijo, da ste se odrekli diskretnosti in da se boste vdali svojim skušnjavam ali spolnim željam," je razkrila psihologinja.

Zobje

"Morda vas skrbi vaš zunanji videz. Te sanje se lahko nanašajo na nečimrnost, pa tudi na nezmožnost izražanja ali učinkovitega komuniciranja. Mogoče ste na nek način nepošteni. Izpadanje ali gnitje zob lahko predstavljata nelagodje in občutek nemoči. Ena od temnejših interpretacij je, da izpadli zobje opozarjajo na slabo prehrano in celo smrt. Izguba zoba lahko tudi pomeni, da boste kmalu prejeli denar," je zaključila dr. Harra.

Biti gol

"Če ste v spanju goli, to lahko pomeni, da se počutite ranljive, izpostavljene ali nemočne. Če greste goli skozi vrata svoje šole ali službe, ste morda nepripravljeni na preizkus znanja ali projekt. V primeru, da nenadoma ugotovite, da ste goli in se počutite slabo, se verjetno soočate z občutkom krivde. Golota lahko izraža tudi vašo potrebo po pozornosti, vašo aroganco ali negotovost. Če se počutite dobro, ko ste goli, to pomeni, da ste popolnoma odprti, pošteni in brezskrbni. Če nihče razen vas ne opazi vaše golote, pomeni, da vas skrbi nekaj, kar je samo v vaši glavi in ​​česar nihče drug ne more videti," je poudarila psihologinja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija