Z 1,11 MG/L ALKOHOLA ZA VOLANOM: Pijan in zadet povzročil nesrečo na primorski avtocesti (FOTO)

Kronika

V nedeljo ob 17.21 uri se je na avtocesti pri počivališču Ravbarkomanda, v smeri Ljubljane, pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi telesno poškodovani. 32-letni voznik avtomobila je zapeljal desno proti počivališču Ravbarkomanda, kjer je s prednjim delom vozila trčil v naletni meh. V nesreči je bil voznik lažje, 41-letni sopotnik pa huje telesno poškodovan. Vozniku so policisti odredili alkotest, ki je pokazal 1,11 mg/l alkohola, prav tako so mu odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kanabis. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper voznika napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Zunanja fotografija je simbolična, notranja je s kraja dogodka.

V soboto ob 22.23 uri se je v Kopru na ulici Belveder pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi poškodovani. Policisti so ugotovili, da je 20-letni voznik mopeda, doma iz Izole, vozil iz smeri Belvederja po zadnjem kolesu v smeri Ukmarjevega trga in pri tem izgubil oblast nad vozilom ter padel. Za njim je pripeljal 19-letni voznik električnega skiroja, doma iz Kopra, ki se mu je umikal levo, pri tem pa padel in se huje poškodoval. V nesreči je bil povzročitelj lažje telesno poškodovan, odrejen mu je bil hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kanabis. Prav tako mu je odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Oba udeleženca sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico Izola. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Ob 19.20 je bil OKC Policijske uprave (PU) Koper obveščen o padcu kolesarja pri zapornici v Piranu. Policisti so ugotovili, da je 74-letni moški s kolesom peljal iz smeri Fornač proti Piranu in pri zapornici na Fornačah s kolesom zadel robnik ter padel. Pri tem se je lažje poškodoval. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,49 mg/l alkohola, izdan mu bo plačilni nalog.

Ob 23.58 je na hitri cesti pri Bertokih prišlo do prometne nesreče, v kateri so bile tri osebe lažje poškodovane. 33-letni voznik avtomobila, doma iz Ribnice, je vozil po hitri cesti iz smeri Kopra proti Bivju in mimo izvoza Bertoki, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je vozil 40-letni državljan Srbije. V nesreči so bili poškodovani povzročitelj in njegov 33-letni sopotnik ter srbski voznik.

V nedeljo ob 3.56 je v Portorožu, na cesti Obala, prišlo do prometne nesreče. 21-letni domačin je vozil osebni avtomobil proti Portorožu. V vozilu je bil kot sopotnik 23-letnik, ki naj bi mu med vožnjo grozil in namerno udaril po volanu, zato je voznik zapeljal s ceste in trčil v robnik ter kamnito škarpo. Sopotnik je s kraja pobegnil. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,90 mg/l alkohola, prav tako mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v bolnici Izola. Policisti so opravili ogled kraja nesreče, o ugotovitvah pa bodo napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu. Okoliščine glede sopotnika policisti še ugotavljajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija