ZA 400 MILIJONOV EVROV: Eden največjih zasegov droge v Italiji

Kronika

Italijanska policija je v skupni operaciji z italijansko vojsko ob Siciliji zasegla rekordno količino kokaina: skoraj dve toni  v vrednosti okoli 400 milijonov evrov. Gre za enega največjih zasegov droge v Italiji.

Kokain so odkrili v morju ob vzhodni obali Sicilije, zapakiran je bil v okoli sedemdeset plavajočih paketov, povezanih z mrežami in opremljeni s svetlobno signalno napravo. Pakete je  opazilo  nadzorno letalo italijanske mornarice, je sporočila policija. Ob tem je pojasnila, da je drogo na morju verjetno pustila ena od tovornih ladij, ki pogosto plujejo po tem delu obale, da bi jo nato pobrali in prepeljali na celino. Po oceni policije bi lahko zasežena količina kokaina na ulici dosegla vrednost več kot 400 milijonov evrov. Gre za enega največjih zasegov droge v Italiji.

Čeprav je Sicilija dom mafije Cosa Nostra, pa je trenutno vodilna kriminalna združba v Italiji 'Ndrangheta s sedežem v Kalabriji na drugi strani Mesinske ožine, ki obvladuje velik del svetovne trgovine s kokainom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija