ZA GRADNJO PREDOROV OD DIVAČE DO KOPRA PRIŠLA SAMO ENA PONUDBA: Kdo jo je oddal?

Koper

Družba 2TDK je za gradnjo železniških in predorskih sistemov na progi Divača–Koper v roku, ki se je iztekel 4. aprila, prejela eno ponudbo. V vrednosti 198,54 milijona evrov brez DDV jo je oddal konzorcij, v katerem je vodilni partner Železniško gradbeno podjetje Ljubljana ter člana Kolektor Koling in Yapi Merkezi Construction.

Limitirana vrednost naročila znaša 142,2 milijona evrov brez DDV, so spomnili v družbi 2TDK in napovedali, da bodo odločitev v postopku tega javnega naročila sprejeli v najkrajšem možnem času.

Družba 2TDK je javno naročilo za železniške in predorske sisteme na drugem tiru železniške proge od Divače do Kopra objavila decembra lani. Na razpisno dokumentacijo je revizijska zahtevka vložil GH Holding, a ju je Državna revizijska komisija zavrnila, saj je presodila, da vlagatelj ni izkazal zatrjevanih naročnikovih kršitev.

Projekt gradnje drugega tira je v celoti vreden nekaj manj kot milijardo evrov, gradijo pa ga slovenski Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin. Dela morajo biti glede na časovnico končana leta 2025, leto pozneje pa naj bi bil tir predan v uporabo. 

VIDEO BONUS: V Kopru izjemen porast vlomov v lokale

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija