ZA POMOČ JE ZAPROSILO 233 KOPRSKIH PODJETNIKOV: Ni nujno, da jo bodo vsi tudi dobili!

Koper

Koprska občina je za blažitev posledic epidemije podjetnikom v proračunu zagotovila 400.000 evrov. Za pomoč lahko zaprosijo mikro, majhna, srednja velika podjetja in samostojni podjetniki, ki v času epidemije ne poslujejo ali pa poslujejo v omejenem obsegu.

Na občini so prejeli 233 vlog. Strokovna komisija jih bo pregledala in preverila ter prijavitelje pozvala k morebitnim dopolnitvam.

300.000 bodo na koprski občini namenili subvencioniranju stroškov najemnin poslovnih prostorov, 100.000 evrov pa bodo namenili za nujne obratovalne stroške. Najvišja višina dodeljene pomoči za subvencijo najemnine znaša 7.000 evrov, za subvencijo obratovalnih stroškov pa 2.000 evrov.

Pomoč je namenjena izključno subvencioniranju stroškov, nastalih v času od 1. marca do 31. decembra 2020. Med upravičene obratovalne stroške štejejo stroški za ogrevanje, električno energijo, komunalne storitve in porabo vode, medtem ko davek na dodano vrednost in druge dajatve, stroški čiščenja in čistilnega materiala, storitev upravnika, zavarovanja, zamudnih obresti in drugi stroški niso upravičeni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija