ZA PREBIVALCE ISTRSKIH OBČIN: Z energetskim svetovanjem do 85 evrov prihranka na gospodinjstvo

Koper

Nevladna organizacija Focus na Obali ranljivim gospodinjstvom individualno svetuje, kako znižati stroške za energijo in vodo. S tem pomagajo pri ozaveščanju o varčni rabi energije, obenem pa dosegajo neposredne prihranke v povprečju 85 evrov na gospodinjstvo na letni ravni, so sporočili iz Focusa.

Zimski meseci pomenijo za večino gospodinjstev višje stroške za energijo. "V Focusu se že 10 let trudimo z raznimi ukrepi pomagati gospodinjstvom, ki se srečujejo s težavami pri plačevanju računov za energijo. Brezplačno energetsko svetovanje v gospodinjstvih se je izkazalo kot zelo ustrezen začetni ukrep," je poudaril Tomislav Tkalec iz Focusa.

Prebivalci štirih obalnih občin – koprske, izolske, piranske in ankaranske – ki se soočajo s problemi pri plačevanju stroškov za energijo, se lahko v okviru njihovih prizadevanj prijavijo za brezplačni obisk energetske svetovalke ali svetovalca na domu. S tem obiskom, poleg individualno prilagojenih nasvetov, pridobijo tudi brezplačen paket naprav za varčevanje z energijo in vodo, kot so LED-sijalke, varčevalni nastavki za pipo in tuš, tesnila za okna in podobno, so zapisali v sporočilu za javnost.

Društvo Focus nudi brezplačne, prilagojene nasvete za zmanjševanje rabe energije in vode ter s tem nižanje stroškov v gospodinjstvu, pomoč pri namestitvi enostavnih naprav iz paketa brezplačne opreme ter informacije o možnostih pridobivanja subvencij za izboljšanje energetske učinkovitosti doma. Obiski potekajo skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe z virusom covida-19. Število brezplačnih obiskov je omejeno na 200 gospodinjstev. Kot so za Regional v Focusu pojasnili konec lanskega leta, je bilo prijavljenih 55 gospodinjstev, največ iz Izole.

Prijave so še vedno možne na spletni strani Focusa, na info@focus.si ali 059 071 325.

Vse aktivnosti društvo Focus izvaja brezplačno, v okviru evropskega projekta EmpowerMed, so dodali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija