ZA PRIBLIŽNO 18 MILIJONOV EVROV: Guberac bi kupil Marino Izola

Koper

Koprski Grafist se zanima za nakup izolske marine, je včeraj za Primorske novice potrdil njegov lastnik Ante Guberac. Marina se sicer prodaja vsaj sedem let, iskanje kupca pa se bo pospešilo, saj je italijanska lastnica obeh podjetij, ki delujeta v marini, že leto in pol v stečaju.

Že v ponedeljek bo obalo obiskala stečajna upraviteljica Maura Chiarot, da bi se z Insteso Sanpaolo, ki je največja upnica v postoku, dogovorili o postopku prodaje. Prodajna cena sicer po poročanju časnika še ni znana, v teh dneh preverjajo cenitev marine, ki so jo naročili v Italiji. Predvidevajo , da bi posel sklenili pred koncem leta.

Ante Guberac, lastnik Grafista, je svoje apetite po izolski marini pojasnil z njihovimi izkušnjami z upravljanjem marine in vlaganji v turizem. Pred dnevi so tudi ustanovili podjetje, ki se bo ukvarjalo s turizmom, do konca leta ob vstopu v Koper načrtujejo nov hotel.

Koliko so pripravljeni odšteti za nakup marine, Guberac za časnik ni razkril, pričakujejo pa normalno ceno. Poznavalci navtike vse skupaj ocenjujejo na 12, 2 do 18,9 milijona evrov. Grafist se ob tem zanima še za bližnja degradirana območja Ribe in Argoline, saj si želijo dvigniti raven izolskega turizma.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  26 .05. 2019 ob  17: 36
Je prišel v Istro, ki ni imel enega svežega kompleta gat v torbi in zdaj razpolaga z desetinami milijonov evrov. Al smo šturli te u Istri.
Obala1 |  26 .05. 2019 ob  01: 10
Do včeraj ni imel za burek ....
StrupeniAdi |  25 .05. 2019 ob  20: 02
StrupeniAdi
Vseved,o tem naj razmišljajo tisti ki ga kreditirajo,oziroma posojajo.!
vseved |  25 .05. 2019 ob  16: 43
13
Ni Guberac že malo preveč zadolžen ?