ZA RIBIŠKA PRISTANIŠČA NA VOLJO 2,8 MIO: To so naložbe, za katere lahko obalne občine porabijo denar

Piran

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je minuli petek v uradnem listu objavilo najavo o odprtju petega javnega razpisa, preko katerega bodo lahko občine dobile podporo za naložbe v obstoječa ribiška pristanišča, mesta iztovarjanja, prodajne dvorane in zavetja ter za gradnjo ali posodobitev novih zavetij. Na voljo bo 2,58 milijona evrov.

Najnižji znesek podpore bo znašal 5000 evrov, najvišji pa 2,2 milijona evrov na posamezno vlogo. Upravičenec lahko v celotnem programskem obdobju 2014-2020 iz tega ukrepa pridobi največ 2,8 milijona evrov podpore, so sporočili z ministrstva.

Podporo bo mogoče dobiti za izvajanje naložb, ki bodo izboljševale infrastrukturo že obstoječih ribiških pristanišč, prodajnih dvoran, mest iztovarjanja in zavetij, vključno z naložbami v infrastrukturo za zbiranje smeti in morskih odpadkov, za povečanje kakovosti in sledljivosti iztovorjenih proizvodov ter nadzora nad njimi, povečanje energetske učinkovitosti, prispevanje k varstvu okolja ter izboljšanje varnostnih in delovnih pogojev.

Preko razpisa bodo podprli tudi naložbe v izgradnjo ali posodobitev zavetij za izboljšanje varnosti.

Do podpore bodo upravičene občine v Sloveniji, v katerih so ribiška pristanišča. Javni razpis bo določal tudi pogoje ob oddaji vloge, merila za ocenitev vlog, obveznosti upravičencev, postopek za pridobitev sredstev ter sankcije za neizpolnjevanje obveznosti.

Ukrep je del operativnega programa za izvajanje Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v RS 2014-2020, ki ga je Evropska komisija potrdila julija 2015 in je programska osnova za črpanje finančnih sredstev iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija