ZAČENJA SE PRENOVA ULICE IX KORPUSA: Kaj vse bodo uredili z 1,4 milijona evrov?

Piran

Občina Piran bo 15. novembra 2023 pričela s prenovo Ulice IX korpusa v Piranu, so sporočili iz piranske občine. Obnovili bodo tlak in komunalno infrastrukturo in rekonstruirali del zidu vzdolž ulice.

Poškodovani tlak, predvsem podlaga bo ustrezno sanirana, granitne kocke bodo odstranjene, očiščene in vrnjene na svoje mesto, medtem ko bodo dotrajane zamenjane z novimi.

Obnova komunalne infrastrukture bo vključevala posodobitve z upoštevanjem smernic za ločeno zbiranje odpadnih in padavinskih voda v mestnem jedru Pirana, javne razsvetljave, vodovoda in telekomunikacije. Kamniti podporni zid ob ulici bo utrjen in obnovljen. Pogoji Zavoda za varstvo kulturne dediščine so zahtevali predhodne arheološke raziskave, ki jih je Občina Piran že izvedla in ohranitev pomembnih ostalin tako ulice kot zidu. Projekt obnove Ulice IX korpusa je ocenjen na približno 1.390.000 evrov.

Dela prenove bodo stekla 15. novembra 2023 in naj bi bila zaključena do konca maja naslednjega leta. V času izvajanja del bo za stanovalce in uporabnike območja (lastnike abonmajev) omogočeno parkiranje v garažni hiši Arze. Prav tako bosta urejeni prehodna intervencijska pot in pot za pešce.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Iniciativa za pravičen Piran |  08 .11. 2023 ob  09: 12
Ojoj, sedaj pa ne bo mogel nekaj mesecev občinski svetnik Petaros puščati avtomobila pred svojo za eno nadstropje na črno dvignjeno hišo. Grozno