ZAČETEK ISKALNE AKCIJE V STENI MANGARTA: Na Bovškem pogrešan 53-letni Avstrijec

Kronika

Na Bovškem od ponedeljka dopoldne pogrešajo 53-letnega državljana Avstrije, ki so ga nazadnje videli, kako se je odpeljal v smeri Mangarta, so sporočili iz Policijske uprava Nova Gorica. Policisti so bili o pogrešanem obveščeni danes okoli 10. ure, trenutno se pripravljajo na začetek iskalne akcije.

Novogoriške policiste je o pogrešanem obvestil Center za policijsko sodelovanje v Vratih Megvarje. Policija je že začela z aktivnostmi, aktivirana je Gorska reševalna služba Bovec in Gorska policijska enota PU Nova Gorica, so pojasnili na policijski upravi.

Po prvih podatkih se je Avstrijec z osebnim avtomobilom znamke VW Sharan odpravil po državni turistični cesti Strmec – Mangartsko sedlo na območje Mangarta. Takoj po prejemu obvestila so policisti Policijske postaje (PP) Bovec začeli izvajati aktivnosti; njegovo vozilo so našli pred zadnjim tunelom pred Mangartskim sedlom.

Bovškim policistom in gorskim policistom PU Nova Gorica so se pri današnjem iskanju pogrešanega avstrijskega državljana na območju Mangarta v izjemno neugodnih vremenskih razmerah z dežjem, meglo in slabo vidljivostjo pridružili tudi gorski reševalci GRS Bovec. Prav tako je bil aktiviran helikopter Letalske policijske enote. Pogrešani v tem trenutku še ni bil najden.

Policija obenem poziva vse, ki bi o pogrešanem avstrijskem državljanu imeli kakršnekoli informacije oziroma bi ga opazili, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oziroma pokličejo na znano interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija