ZAHODNI SOSEDI PRETRESENI: Mati prijavila ugrabitev hčerkice, nato priznala veliko grozljivejšo resnico (VIDEO)

Kronika

Catanio, drugo največje mesto na Siciliji, pretresa umor skoraj 5-letne Elene. Ubila jo je mati s kuhinjskim nožem, je razkrila preiskava. 23-letno Martino Patti so oblasti aretirale zaradi naklepnega in težkega umora ter prikrivanja trupla.

V zapisniku, v katerem je rekonstruiran umor deklice, tožilec ugotavlja, da je bil materin motiv za umor hčerke "oblika ljubosumja do sedanje partnerke nekdanjega soproga, saj da mati ni mogla prenesti, da bi se njena hči navezala na novo žensko v očetovem življenju." 

Toda po zaslišanju ženske so se pojavile dodatne podrobnosti, ki so pokazale, da resnične motivacije za grozljivo gesto sploh ni. "Šlo je za dramatično zaslišanje skrušene ženske, ki je storila nekaj, za kar si ni nikoli mislila, da je sposobna narediti. Delovala je, kot da bi se je nekdo polastil. Pokazala se je vse prej kot hladna in preračunljiva oseba," je dejal njen zagovornik Gabriele Celesti. "Svojo stranko bom srečal s priznanim psihiatrom, da preveri njeno stanje," je še dodal.

Mati Martina Patti je o zločinu povedala, a ga je zagrešila sama, potem ko je hčerkico Eleno pripeljala domov iz vrtca. Ubila jo je s kuhinjskim nožem. Na telesu deklice so med forenzično preiskavo odkrili več vbodnih ran.

Mati je sicer v ponedeljek najprej policiji prijavila, da je bila njena hčerka ugrabljena.

BONUS VIDEO: Na Obali so pripravljeni na turiste, bodo ponovili rekordno sezono iz leta 2019?

23-letnica naj bi v ponedeljek zvečer uprizorila domnevno ugrabitev hčerke s strani treh oboroženih moških s kapucami. V torek je nato preiskovalce sama opozorila na kraj, kjer je bil otrok pokopan: podeželje v Mascalucii, v provinci Catania. Gre za neobdelano zemljišče, ki se nahaja približno 400 metrov od hiše, v kateri je Martina živela z možem pred njuno ločitvijo.

Po prvi rekonstrukciji je Eleno, ki bi julija dopolnila 5 let, mati ubila na njunem domu ter nato dekličino truplo skrila na bližnjem zapuščenem podeželskem zemljišču in ga poskušala prekriti z zemljo in pepelom lave.

Po najdbi trupla je mati zločin priznala in dejala, da "ni vedela, kaj počne", piše Rai news.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija